Nieuw: basistraining Mastering Scrum

Skoledo ontwikkelde in samenwerking met PRIOM de afgelopen maanden een nieuwe online training: Mastering Scrum. Het doel van de opleiding? Een goede basis creëren om mee te kunnen draaien in een Agile organisatie en in een Scrumteam.

Agile werken is hot
In de huidige, snel veranderende en complexe omgeving is de behoefte aan andere manieren van werken groot. Een traditionele en planmatige aanpak blijkt niet altijd meer toereikend. Voordat een plan is gemaakt, is de werkelijkheid meestal alweer veranderd. Dit vraagt om wendbaarheid, zowel in de manier van werken als in het organiseren van processen en bedrijfsstructuren. Dit noemen we Agile werken.

Tegenwoordig werken steeds meer organisaties en projectteams volgens de principes van Agile management. Scrum wordt hierbij gebruikt als manier om meer wendbaar te worden. Basiskennis van Scrum en het Agile gedachtengoed zijn noodzakelijk om goed mee te kunnen draaien in teams en organisaties die Agile willen zijn of worden. Daarom besloot Skoledo met PRIOM een online training te ontwikkelen over Agile en Scrum, Mastering Scrum.

Krachten bundelen
De expertise van de development partner van Skoledo, PRIOM, ligt echt bij Agile management. PRIOM richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van mensen en organisaties vanuit de Agile filosofie. “Het mooie aan de samenwerking met Skoledo is dat we onze krachten perfect kunnen bundelen. Wij hebben onze kennis en ervaring op het gebied van Scrum, Skoledo heeft juist veel ervaring met het ontwikkelen van opleidingen, assessments en examens. Door deze combinatie hebben we een mooie trainingsmodule op kunnen zetten”, aldus Ronald van PRIOM.

In een Scrumteam aan de slag
De Mastering Scrum opleiding geeft je een solide basis om in een Scrumteam aan de slag te gaan. In zes inhoudelijke modules met meer dan 100 lesunits, leer je de ins en outs van het Scrum Framework en doe je kennis op van de verschillende rollen en begrippen binnen Scrum. Je krijgt inzicht in wat je met Scrum kan, wanneer je het gebruikt en ook wanneer je het juist niet gebruikt. In de opleiding worden theoretische informatie, video’s met daarin praktijkvoorbeelden en toetsvragen en oefeningen met elkaar afgewisseld, waardoor je de stof al met een paar weken onder de knie kan hebben. De totale studielast ligt tussen de 8 en 12 uur.

Mastering Scrum voor studenten
De e-learning is geschikt voor professionals die (meer) Agile willen werken, maar ook studenten kunnen veel baat hebben bij een basistraining als Mastering Scrum. “Hoewel veel organisaties Agile werken of willen werken, wordt er in studies nog vrijwel geen aandacht aan besteed. Dat is zonde, want als student doe je er zeker je voordeel mee als je met kennis van Scrum op zak op zoek gaat naar je eerste baan”, aldus Gosse van Skoledo.

Scrum Master of Product Owner worden?
Hoewel je na het volgen van deze e-learning een goede basis hebt om in een Scrumteam te werken, leer je het scrummen pas echt in de praktijk. Door het veel te doen word je dus pas een echte Scrum Master! Wil je na de online training toch een Professional Scrum Master (PSM 1)- certificering of Professional Scrum Product Owner (PSPO 1)? Met de Mastering Scrum opleiding ben je theoretisch goed voorbereid voor het Engelstalige schriftelijke examen van scrum.org.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze e-learningmodule? Bekijk de informatie over de opleiding Mastering Scrum of neem contact op met Skoledo.