Technische Bedrijfskunde studenten van de HvA behalen de Green Belt (Theorie)

Skoledo werkt samen met de opleiding Technische Bedrijfskunde van de HvA aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Leren wordt leuker, effectiever en efficiënter door toepassing van e-learning en blended learning in het HBO. Dankzij deze unieke samenwerking hebben 32 studenten hun Green Belt (Theorie) certificaat behaald. Docent Technische Bedrijfskunde Hans Siebring spreekt van een groot succes!

Blended Learning

Je hoort en leest tegenwoordig veel over het toepassen van Blended Learning binnen het Hoger Onderwijs, bij Technische Bedrijfskunde passen ze het daadwerkelijk toe. Men biedt vierdejaars studenten de mogelijkheid om de e-learning
Lean Six Sigma Green Belt te volgen op Skoledo.com in combinatie met colleges verzorgd door Hans Siebring, waarin casuïstiek en voorbeelden worden besproken en discussies worden gevoerd. Een kans voor studenten om een gewild certificaat te behalen tijdens hun studie! Tevens bleek de Green Belt opleiding in het vierde jaar een mooie afronding te zijn van leerstof over procesoptimalisatie die in eerdere fasen van hun studie al aan bod was gekomen.

Hoog niveau

Het was duidelijk zichtbaar dat deze vierdejaars studenten tijdens hun studie al veel kennis en ervaring hadden omtrent procesoptimalisatie. Op de intaketoets van elke module werd namelijk enorm hoog gescoord. Dat zie je in onderstaande Boxplot. Hierin zijn de scores op de intaketoetsen, aan het begin van elke module, en de eindtoetsen, ter afronding van de module, zichtbaar gemaakt. Op de intaketoets scoorden de studenten meestal al tussen de 60% en 80%!

Tevredenheid

De studenten hebben elke module op de e-learning geëvalueerd. Dankzij deze feedback is Skoledo in staat om voortdurend verbeteringen in de e-learning door te voeren. Het meest gegeven cijfer voor de e-learning door de studenten is een acht! Een visuele weergave van de evaluaties zie je in onderstaand histogram.

check-mark-1292787_1280 Nicolaas: Het is een top manier om te leren
check-mark-1292787_1280 Noëll: Indien je al enige achtergrond hebt met de theorie is het gemakkelijk te doen. Wanneer dit niet het geval is moet men zich eerst wel inlezen voordat hij de toets kan maken
check-mark-1292787_1280 Chloë: Prima module, goed te begrijpen en uitdagende vragen aan het einde van elke unit!
check-mark-1292787_1280 Jelmer: Alles haarfijn uitgelegd
check-mark-1292787_1280 Leila: Makkelijk en vlot
check-mark-1292787_1280 Mitchell: Het was zeer duidelijk

Meer weten?
Wil je meer weten over de Green Belt e-learning? Bekijk dan de Lean Six Sigma Green Belt opleiding en start vandaag nog met de e-learning of neem contact met ons op voor meer informatie.

Bij Skoledo kun je jouw Green Belt certificaat behalen, maar we bieden andere Lean Six Sigma opleidingen aan. Zo kun je bij ook een Yellow Belt of Black Belt opleiding volgen en je certificaat behalen. Wil je de opleiding InCompany volgen? Dat kan! Bekijk dan de informatie voor InCompany trainingen.