Skoledo integreert in programma TSM Business School

Sander Harperink opleidingsmanager TSM Business School

TSM Business School is opgericht door de Universiteit van Twente en biedt al bijna 30 jaar MBA-opleidingen aan. Deze WO geaccrediteerde opleidingen, zoals Bedrijfskunde, Innovatiemanagement, Financieel management en Human Research Management zijn allemaal gericht op het ontwikkelen van zowel de bedrijfskundige ontwikkelingen als de persoonlijke ontwikkelingen van de studenten. Het doel van de opleiding is de studenten in hun managementfunctie te laten groeien. Skoledo voorziet de TSM businessschool van een proces- en prestatiemanagement training. Benieuwd hoe deze training geïntegreerd is in het lesprogramma? Lees snel verder.

Online integratie

De meeste opleidingen op de TSM Business School duren 2 à 2,5 jaar. Van een pre-master tot executive MBA in twee fases. In de eerste fase van de Executive MBA wordt het proces- en prestatiemanagement toegepast. Dit gedeelte van de opleiding doen studenten op een interactieve wijze; namelijk gedeeltelijk online, via Skoledo. ‘Sinds 2000 werken we bij TSM samen met Skoledo. Toen online leren populairder werd, heeft Skoledo ons proactief geadviseerd over de integratie van de trainingen in onze opleidingstrajecten. Door deze samenwerking konden we het opleidingstraject relatief makkelijk aanpassen’, aldus Sander Harperink.

Online lessen van Skoledo

De opleidingen zijn te vergelijken met een deeltijdopleiding en bevatten altijd individuele coaching, managementvaardigheden en intervisies. Vaak komen studenten een keer in de maand een aantal dagen bij elkaar. Dit kan op locatie zijn, maar ook gewoon op onze campus op de Universiteit van Twente. In de tussentijd werken ze zelfstandig aan hun opdrachten, en de online lessen van Skoledo, wat zorgt voor een fijne afwisseling van online en offline, maar ook van tussen de theorie en praktijk. Studenten ronden deze vaardigheden af door middel van een eindtoets en wij zorgen ervoor dat aan het hele plaatje een papiertje is gekoppeld.

‘Niet standaard met een boek op schoot’

De volwassen studenten van de TSM Business School zijn al een aantal jaar tot lange tijd aan het werk, maar willen zich verdiepen in management. Deze studenten zijn wat ouder en doen de opleiding vaak naast hun werk. Omdat het vaak best veel is om een opleiding naast je werk te volgen, wil Skoledo het leren zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk maken. Bij Skoledo vinden wij het belangrijk dat dit daadwerkelijk zo is. Sander geeft aan dat studenten het traject van Skoledo erg effectief vinden. Vooral omdat het afwisselend is en omdat je niet standaard met een boek op schoot zit te leren. De sessies zijn interactief en die afwisseling versterkt het leergedrag van de studenten.

Verantwoordelijkheid en motivatie

Voor onze docenten is het erg gemakkelijk, omdat het traject heel duidelijk is en omdat het voor een groot gedeelte online is. Ook heeft de docent op een snelle manier interactie met de studenten. Als een student een gedeelte heeft behaald, worden de resultaten direct doorgestuurd naar de betreffende docent. De student ontvangt direct feedback, waardoor ze erg gemakkelijk en snel leren. Bovendien zit er op deze manier een soort controlemechanisme in. Alle resultaten en prestaties van de studenten worden namelijk zichtbaar in het online systeem van Skoledo. Hierdoor komt de verantwoordelijkheid wat meer bij deelnemers te liggen. Niet dat het echt nodig is, want de motivatie zit bij onze studenten vaak wel goed. Maar toch houdt het een stok achter de deur voor beide partijen.

Online toetsvorm van Skoledo

Skoledo is een hele mooie manier om een andere toetsvorm te gebruiken. Een welkome afwisseling op de rest van de cursus en dat bevalt heel goed. Het is een afwisseling inspireert en motiveert de studenten op een goede manier. Maar ook het feit dat ze dit gedeelte online, in hun eigen tijd en waar ze maar willen, kunnen uitvoeren in de digitale omgeving bevalt erg goed.