Rijksuniversiteit Groningen en Skoledo leveren een blended Green Belt!

Bron: https://www.gic.nl/innovatie/groningen-digital-business-centre-gdbc-helpt-studenten-aan-gewild-lean-certificaat

Het Groningen Digital Business Centre – een gezamenlijk initiatief van meerdere faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit Economie en Bedrijfskunde en Faculty of Science and Engineering) – had een feestelijke afsluiting van haar Learning Community LEAN deze week. Een learning community is een werkvorm waarin een groep studenten samen met de docent en bedrijven aan een actueel thema of onderwerp aan de slag gaan om van elkaar te leren.

De Career Services van de faculteit faciliteert deze leervorm. In dit geval was het dus Lean Six Sigma, en het mooie van deze community was dat de studenten voor een aantrekkelijk bedrag het zeer gewilde Lean Six Sigma Green Belt certificaat aan het einde van de course in de wacht konden slepen door middel van een digitaal examen op Skoledo.com.

Daarin slaagden de studenten in grote getale. Docent Bas Baalmans, die de Learning Community begeleidde kijkt uitermate tevreden terug op het proces en resultaat. “Absoluut. Een imposant aantal geslaagden in deze course. Een ander succes vond ik persoonlijk de gevarieerde samenstelling van deze groep met studenten uit beide faculteiten“, aldus Baalmans.

De course bestond uit een aantal theoriecolleges over Lean Six Sigma, een tweetal bedrijfsbezoeken (Noordhoff Uitgevers en Philips), en de e-learning  op Skoledo. Gezien het succes is het aannemelijk dat er na de zomer wederom een Learning Community LEAN zal worden georganiseerd door het GDBC.

Zelf een Lean Six Sigma opleiding volgen?

Wil je zelf een Lean Six Sigma opleiding volgen en je certificaat behalen? Bij Skoledo kun je middels e-learning je Yellow Belt, Green Belt of een Black Belt certificaat halen. Bekijk alle Lean Six Sigma opleidingen en start vandaag nog!