Lean Six Sigma

Op zoek naar een geaccrediteerde Lean Six Sigma opleiding? Skoledo biedt geaccrediteerde Lean Six Sigma online trainingen aan in verschillende ‘belts’ conform ISO 13053. Je kunt kiezen voor White belt, Yellow Belt, Green Belt tot aan (Master) Black Belt. Je leert gemakkelijk en snel via de e-learning en bij het behalen van het examen (en eventueel een praktijk-project) ontvang je een internationaal erkend officieel certificaat.

Waarom Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen methodiek voor het duurzaam verbeteren van organisaties en processen. Het is een aanpak waarmee organisaties op een gestructureerde en concrete manier resultaten boeken door continue verbetering. Hierbij is datgene wat de klant écht belangrijk vindt het uitgangspunt.

Soorten Lean Six Sigma opleidingen en belts

In Lean Six Sigma zijn er verschillende niveaus die aangeduid worden met ‘belts’. Voor ieder niveau bieden wij een aparte opleiding. We hebben ook speciale opleiding als je door wilt stromen naar het volgende niveau. In Lean Six Sigma zijn de volgende belts te onderscheiden:

Yellow Belt
Bij het volgen van een Lean Six Sigma opleiding voor Yellow Belt word je in staat gesteld om systematisch processen te kunnen analyseren en verbeteren. Dit geeft je een beter inzicht in verspillingen en knelpunten binnen verschillende bedrijfsprocessen. Met deze e-learning leer je hoofdlijnen van Lean Six Sigma en leer je de methode kennen.

Green Belt
Na het afronden van de Lean Six Sigma Green Belt opleiding ken je Lean Six Sigma en je kunt het toepassen. Door het volgen van de Green Belt leer je de methode door en door. Hierbij ben je waardevol voor een organisatie omdat je actief leiding kan geven aan het verbeteren van processen. Denk hierbij aan kleinere verbeterprojecten waarbij Yellow Belts worden ingezet. Grotere verbeterprojecten gaan veelal onder begeleiding van een Black Belt.

Black Belt
De Black Belt Lean Six Sigma opleiding maakt jou tot een expert in Lean Six Sigma. Je leert om inzicht te krijgen in verspillingen en knelpunten binnen bedrijfsprocessen. Hierdoor behaal je ook het internationaal erkende en geaccrediteerde Black Belt certificaat. Met de Black Belt ben je erg waardevol voor organisaties omdat je actief leiding kan geven aan DMAIC-projecten. Je leidt hierbij grotere verbeterprojecten waarbij Yellow Belts en Green Belts kunnen worden ingezet.

Waarom leren bij Skoledo?

  • Geaccrediteerde online trainingen Lean Six Sigma conform de body of knowledge van ISO 13053
  • Grootste Lean Six Sigma opleider van Nederland met 1.928 inschrijvingen in 2019 voor een White, Yellow, Green of (Master) Black Belt
  • De opleidingen bij Skoledo kun je online volgen
  • Je kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt
  • De Lean Six Sigma opleidingen kun je doen op je eigen tempo
  • Je kunt je vooruitgang zien door middel van een intaketoets, tussentoetsen en een eindtoets
  • Onze Lean Six Sigma opleidingen zijn ontwikkeld door mensen uit de praktijk en vanuit de theorie
  • Er zijn vele (korte) video’s, oefeningen en toetsen beschikbaar
  • Er wordt goede feedback gegeven op oefeningen en toetsen
  • Je leert door te lezen, kijken, doen en de feedback die je ontvangt

In-company

De Lean Six Sigma opleidingen van Skoledo kunnen ook in-company gevolgd worden. Dit houdt in dat de lessen op locatie worden gegeven. Dit wordt gedaan aan de hand van bijeenkomsten, colleges en projectbegeleiding naast de e-learning omgeving. Hierbij doorloop je verschillende leerniveaus. Denk aan kennis, inzicht, toepassen, verbanden leggen en standpunten innemen.

Wil je een Lean Six Sigma opleiding InCompany volgen met meerdere medewerkers? Dan bieden wij een staffelkorting die kan oplopen tot wel 30%.

Wil je meer weten over onze Lean Six Sigma opleidingen, een andere opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!