Online Lean Management opleiding: nieuwe e-learning Lean op Skoledo

In november is de online opleiding Lean Management (Novice Degree) ‘live gegaan’ op Skoledo. In deze e-learning Lean leer je wat Waarde voor de klant is, wat de Waardestroom is (zie onderstaande foto) en welke verspillingen er zijn. Tevens komen tools om flow, pull en continue verbetering te realiseren aan bod.

vsm voorbeeld

Waarom deze opleiding?
Deze e-learning Lean Management (Novice Degree) stelt je in staat om voordelen van het toepassen van Lean Management binnen organisaties te herkennen. Je begrijpt de pijlers van de Lean-filosofie en kent de stappen van de Lean-methode. Het geeft je een beter inzicht in verspillingen en knelpunten binnen bedrijfsprocessen. Deze basisopleiding is voor velen de eerste kennismaking met Lean Management.

Leren is doen!
We maken gebruik van moderne didactische principes gericht op toepassing. Je leert immers door waarneming, doen en feedback krijgen. Deze online Lean Management e-learning sluit aan bij de praktijk door veel voorbeelden van toepassingen te tonen binnen diverse organisaties. Het zet je aan het denken over wat je nu doet en hoe het met de principes van Lean nog veel beter kan. De video’s leggen veel uit en de oefeningen en toetsvragen maken dat je de stof écht gaat begrijpen.

laptop-1071781_1280

Voor wie?
Je wilt deze e-learning volgen omdat je op hoofdlijnen wilt leren wat Lean Management is. Vele organisaties hebben de Lean-methode geadopteerd en vragen van hun medewerkers een actieve houding om steeds leaner te worden. Lean Management is een organisatiefilosofie en een verbetermethode. Jij kent na afloop de pijlers van Lean-filosofie en de stappen van de verbetermethode.

Leerdoelen
Aan het einde van deze e-learning ken je de Lean Management filosofie en de Lean Methode: Waarde, Waardestroom, Flow, Pull en Continue Verbetering. Je weet welke basis tools & technieken daarbij gebruikt kunnen worden, zoals o.a. VOC, CTQ, Kano-model, SIPOC, VSM, 7 wastes, Poka Yoke, takttijd, doorlooptijd, PULL, Kanban, 5S en Kaizen.

Wat krijg je?
De Lean Management opleiding bestaat uit:
– 4 inhoudelijke modules,een introductiemodule en een afrondingsmodule
– circa 25 les-units
– circa 35 embedded video’s
– circa 80 toetsvragen
– circa 5 oefeningen
– eindexamen

structuur-lean-management-basis

Studiebelasting
We verwachten dat je ongeveer 3 tot 5 studie-uren dient te besteden aan deze e-learning. Dit is een gemiddelde. Het werkelijk aantal studie-uren dat je eraan besteed is afhankelijk van je voorkennis, of je alle “ins & outs” wilt weten en hoeveel tijd je aan oefeningen wilt besteden.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis nodig om deze opleiding te volgen. Het hebben van kennis over bedrijfsprocessen en statistiek is een pré.

Do you speak English?
In deze e-learning wordt gebruik gemaakt van Engelstalige video’s, die via YouTube zijn geëmbed. Hierin zie je voorbeelden van lesstof in de praktijk en komen experts aan het woord, die lesstof uitleggen. Om deze video’s te begrijpen, is een beheersing van Engelse luistervaardigheid op havoniveau vereist, oftewel B2/3F-niveau.

Certificering
Je behaalt Lean Management Novice Degree certificaat van Skoledo wanneer je het examen voldoende hebt gemaakt. Je moet 40 meerkeuzevragen beantwoorden, waarvan je minimaal 28 vragen goed moet beantwoorden.

Gemaakt door
De opleiding is gemaakt door docenten die al jaren trainingen verzorgen op het gebied van Lean Management en projecten doen bij organisaties. Alle ervaring is aangewend om een e-learning te maken die praktisch, leuk en uitdagend is. Je gaat op een Lean-manier naar de wereld kijken! Leren te zien is namelijk de eerste stap richting actie.

In company!?
Skoledo biedt deze opleiding ook in company aan, met of zonder bijeenkomsten. Voor meer informatie, zie in company.

In de winkelmand doen?
Klik HIER wanneer je de online opleiding Lean Management wilt doen. Of klik HIER voor een gratis kennismakingsopleiding Lean Six Sigma White Belt wanneer je eerst een voorproefje wilt.

SKOLEDO_BEELDMERK_icon