Lean Six Sigma Yellow Belt opleidingen

Je wilt je verdiepen in Lean Six Sigma. Misschien is de Yellow Belt opleiding interessant voor jou? Of wil je direct de Green of Black Belt volgen? In dit artikel geven we meer informatie over Yellow Belt opleidingen. De Yellow Belt is de basis, de Green Belt is verdieping en de Black Belt is de expert-opleiding.

field-of-rapeseeds-474558_1920

ISO13053: belts en rollen

De internationale standaard ISO13053 definieert de rollen van de verschillende belts in een organisatie:
– Yellow Belt
– Green Belt
– Black Belt
– Master Black Belt

Van een Yellow Belt wordt verwacht dat die participeert in een Lean Six Sigma projectteam wanneer het DMAIC-project gericht is op het proces waar hij/ zij werkzaam is. De Yellow Belt werkt samen met de Green of Black Belt die het project leidt en beschikt over basiskennis omtrent de Lean Six Sigma methodiek en filosofie. Een Yellow Belt opleiding duurt 1 tot 2 dagen. Het Yellow Belt certificaat kan behaald worden door een examen te doen of een praktijkopdracht.

phone-1052023_1920

Lean Six Sigma Yellow Belt Opleidingen en accreditaties

Lean Six Sigma Yellow Belt is geen beschermde titel. Iedereen mag die opleiding dus aanbieden, en er zijn vele goede aanbieders. Sommigen geven aan dat je bij hen het officiële Yellow Belt certificaat kunt behalen, maar dat officiële certificaat bestaat dus niet. Bij sommige opleidingsinstituten ontvang je bij succesvolle afronding een certificaat van dat opleidingsinstituut. Bij andere opleidingsinstituten ontvang je een certificaat van een accreditatie-instelling waar het opleidingsinstituut bij aangesloten is. Van dergelijke accreditatie-instellingen zijn er ook vele, bijvoorbeeld IASSC, ASQ, IILBC, LERC, ECQA, LSSA, APMG, Post-HBO en nog vele anderen. Skoledo heeft ervoor gekozen om de Yellow Belt opleiding conform de ISO-13053 op te zetten. Dit is de internationale richtlijn voor Lean Six Sigma die iedereen zou moeten hanteren.

Certificaat sample

Yellow Belt opleiding en de investering

Een Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding vergt een investering in uren en euro’s. Uit een prijsvergelijk in 2016 blijkt dat de prijzen van een Yellow Belt opleiding variëren van 100 euro tot 1.600 euro. Hoe kan dat?

 

Yellow Belt opleidingen

Een deel van het verschil in prijs tussen de verschillende Yellow Belt opleidingen kan verklaard worden door de duur van de opleiding. Sommige instituten bieden de Yellow Belt in 1 dag aan in combinatie met zelfstudie. Andere instituten bieden de Yellow Belt aan in 2 dagen en zelfstudie. Maar is niet de enige verklaring…..

E-learning of klassikaal?

Tegenwoordig kun je kiezen of je de Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding klassikaal of via e-learning wilt volgen. Het zal je niet verbazen dat de investering in euro’s bij de e-learning variant lager zijn dan de klassikale variant, omdat er geen docent voor een groep staat en er geen ruimte gehuurd hoeft te worden. De e-learning moet echter wel ontwikkeld worden en gehost worden. Skoledo heeft ervoor gekozen om de e-learning variant aan te bieden. Maar organisaties kunnen altijd contact opnemen met Skoledo om ook de mogelijkheden van in-company bijeenkomsten te bespreken. Skoledo houdt dan praktijkgerichte bijeenkomsten zonder power points. Hieronder kun je zien dat de e-learning varianten van de Yellow Belt opleiding aanzienlijk goedkoper zijn, maar dat is niet de reden om voor Skoledo te kiezen. De redenen om voor Skoledo te kiezen is om leuke, goede e-learning te volgen waardoor je effectief, efficiënt en met plezier leert op de plaats die jij wilt op het tijdstip dat jij wilt. Realiseer je wel dat je geen “live” contact hebt met studiegenoten, dat is weer een pluspunt van klassikaal onderwijs. Bij Skoledo bieden we wel de mogelijkheid om in een groep digitaal contact te zoeken met studiegenoten. Tevens kun je skypen met een docent wanneer je het programmacertificaat wilt behalen.

Yellow Belt opleidingen 2

Yellow Belt opleidingen 3

Vragen?

– Heb je nog vragen? Laat ons contact met je opnemen! Klik HIER!
– Lees HIER meer over de ervaringen van deelnemers op de Yellow Belt van Skoledo.

SKOLEDO_LOGO_CMYK_metonderschrift(contouren)