Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding

Onze Lean Six Sima Yellow Belt opleiding is opgezet conform de internationale standaard ISO13053-1 en ISO13053-2.
check-mark-1292787_1280 Je kunt de e-learning volgen en een examen maken. Dan kun je het Yellow Belt-certificaat behalen.

SKOLEDO_LOGO_CMYK_metonderschrift(contouren)

ISO13053: belts en rollen

De internationale standaard ISO13053 definieert de rollen van de verschillende belts in een organisatie:
– Yellow Belt
– Green Belt
– Black Belt
– Master Black Belt

Van een Yellow Belt wordt verwacht dat die participeert in een Lean Six Sigma projectteam wanneer het DMAIC-project gericht is op het proces waar hij/ zij werkzaam is. De Yellow Belt werkt samen met de Green of Black Belt die het project leidt en beschikt over basiskennis omtrent de Lean Six Sigma methodiek en filosofie. Een Yellow Belt opleiding duurt 1 tot 2 dagen. Het Yellow Belt certificaat kan behaald worden door een examen te doen of een praktijkopdracht.ISO13053 en competenties

De norm definieert tevens de minimale competenties die een belt dient te bezitting. De norm maakt per competentie onderscheidt in de niveaus:
– basis
– gevorderd
– expert

Voor een Yellow Belt betekent dit het volgende:
basis: bedrijfskundig inzicht, computervaardigheden, interpersoonlijke skills, ervaring in procesverbetering, statistische skilss, statistische software skills, procesmanagement skills, procesanalyse, probleemoplossing
gevorderd:  prestatiemanagement skills
expert: klantgerichtheid

ISO13053 en training voor de Yellow Belt
De ISO13053 heeft een ‘recommended training’ per belt vastgesteld, waarin de onderwerpen per trainingsdag of trainingsmodule zijn benoemd. De norm stelt dat de training traditioneel in een klas verzorgd kan worden, of middels e-learning. Onze opleiding betreft de moderne variant, e-learning. Je kunt he volgen op je laptop, tablet of smartphone!

laptop-1280536_1920

Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding: modules en lessen

De Yellow Belt bestaat uit modules en de modules bestaan uit korte lessen (les-units). In lessen zijn teksten, figuren, video’s, oefeningen en toetsen opgenomen. Onderstaande figuren tonen de les-units per module. Er zijn zes modules in de Lean Six Sigma Yellow Belt opleiding:

  1. Module 1: Wat is Lean Six Sigma?
  2. Module 2: Define-fase
  3. Module 3: Measure-fase
  4. Module 4: Analyse-fase
  5. Module 5: Improve-fase
  6. Module 6: Control-fase

Vooraf aan de eerste module wordt eerst de e-learning uitgelegd. Na afloop van de zesde module kun je een proefexamen maken en het echte examen aanvragen. In onderstaand figuur zie je hoe de navigatie van de opleiding eruit ziet.

Lean Six Sigma Yellow Belt Menu

Wat is Lean Six Sigma?

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 1: wat is Lean Six Sigma: studiebelasting circa 2,5 uur

Yellow Belt Wat is Lean Six Sigma

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 2: de Define-fase: : studiebelasting circa 2,5 uur

Yellow Belt Define fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 3: Measure-fase: studiebelasting circa 3 uur

Yellow Belt Measure fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 4: de Analyse-fase: studiebelasting circa 3,5 uur

Yellow Belt Analyse fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 5: de Improve-fase: studiebelasting circa 2 uur

Yellow Belt Improve fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 6: de Control-fase: studiebelasting circa 2,5 uur

Yellow Belt Control fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 7: Proefexamen, studiebelasting circa 2 uur

Certificaat sample

De Yellow Belt opleiding wordt gemiddeld met een 8 gewaardeerd.

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Nathalie: Ik vind elke module goed uitgelegd. Bij de laatste module werden steeds meer vragen herhaalt uit de vorige modules zodat je die stof minder snel vergeet. Fijne manier van leren op deze manier!
SKOLEDO_BEELDMERK_icon Hasret: alles werd duidelijk uitgelegd
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Arco: de e-learning werd zeer prettig en is prima te volgen
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Sefa: het is leerzaam
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Michelle: je krijgt een duidelijk beeld van wat lean management is en wat uiteindelijk leansixsigma is
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Terry: Veel geleerd door oefenen van vragen en feedback die je krijgt. De toets op het eind is ook handig. jammer dat er een maximum van 2 zit aan de eindtoets.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Umit: zeer leerzaam en duidelijk!
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Josephine: Leuke en duidelijke manier van uitleg geven. Filmpjes hielpen er ook bij om een duidelijk beeld te krijgen op een leuke manier!
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Gijs: de informatie is duidelijk en de ondersteunende video’s verduidelijken de informatie als het nog niet duidelijk genoeg was. en de testjes aan het eind van de units helpen je de stof te onthouden
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Mehmet: goede opleiding omdat dit een prachtige systeem is waar je direct na de theorie op getoetst wordt.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Zoë: Het zijn duidelijke modules, ik vind het prettig om met tekst en filmpjes te werken, al hadden sommige units wel veel filmpjes. Er was er zelfs één met zeven filmpjes… Dat kost heel veel tijd. Aan het einde kun je jezelf testen of je de informatie hebt opgeslagen, dat vind ik zelf erg prettig. Ook staat er uitleg bij, waarom dát het juiste antwoord is. Ik vind het fijn om dat nog een keer te lezen zodat ik het echt opgeslagen heb.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Nina: Goede afwisseling tussen tekst en video’s. Super handig dat ieder onderdeeltje wordt afgerond met een aantal vragen, zo breng je gelijk de kennis in de praktijk. Niet ieder filmpje had toegevoegde waarde.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Umit: zeer duidelijk en overzichtelijk.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Tessa: omdat ik het heel goed vindt dat de tekst wordt afgewisseld met filmpjes tussendoor, ook de opdrachten die je zelf moet doen tussendoor zijn goed en leer je veel van. Met elke unit leer ik weer iets.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Michael: Het is een prettige omgeving om in te leren, met niet al te veel grote lappen tekst. Het heeft duidelijke voorbeelden en de tussentijdse vragen zijn erg prettig.

Natuurlijk hebben we de evaluaties van de opleiding ook gevisualiseerd. Het is immers een Lean Six Sigma opleiding. Het histogram en lijndiagram van de evaluaties zijn hieronder opgenomen.

Histogram Evaluaties Yellow Belt

Lijndiagram Evaluaties Yellow Belt

Klik HIER voor meer informatie over de Yellow Belt opleiding of voor inschrijving! Of vraag Skoledo om contact met je op te nemen, klik dan HIER.

SKOLEDO_BEELDMERK_goud