Lean Six Sigma Green Belt opleidingen

Je wilt een Lean Six Sigma Green Belt opleiding volgen en gecertificeerd worden. Maar welke opleiding kun je het beste volgen? Er zijn zoveel verschillende aanbieders met verschillende certificaten……. Laten we daar eens induiken!

desk-1148994_1920

Lean Six Sigma Green Belt Opleidingen en accreditaties

Lean Six Sigma Green Belt is geen beschermde titel. Iedereen mag die opleiding dus aanbieden, en er zijn vele goede aanbieders. Sommigen geven aan dat je bij hen het officiële Green Belt certificaat kunt behalen, maar dat officiële certificaat bestaat dus niet. Bij sommige opleidingsinstituten ontvang je bij succesvolle afronding een certificaat van dat opleidingsinstituut. Bij andere opleidingsinstituten ontvang je een certificaat van een accreditatie-instelling waar het opleidingsinstituut bij aangesloten is. Van dergelijke accreditatie-instellingen zijn er ook vele, bijvoorbeeld IASSC, ASQ, IILBC, LERC, ECQA, LSSA, APMG, Post-HBO en nog vele anderen. Skoledo heeft ervoor gekozen om de Green Belt opleiding conform de ISO-13053 op te zetten. Dit is de internationale richtlijn voor Lean Six Sigma die iedereen zou moeten hanteren.

Certificaat sample

Green Belt opleiding en de investering

Een Lean Six Sigma Green Belt opleiding vergt een investering in uren en euro’s. Uit een prijsvergelijk in 2016 blijkt dat de prijzen van een Green Belt opleiding variëren van 350 euro tot 6.700 euro. Hoe kan dat?

Green Belt opleidingen 3

Lean Six Sigma Green belt theoriecertificaat en programmacertificaat

Allereerst moet je weten dat er door opleidingsinstituten veelal onderscheid wordt gemaakt tussen deelname-, theorie en programmacertificaten. Wanneer je geen examen maakt of haalt kun je een deelnamecertificaat ontvangen. Heb je het examen gehaald ontvang je een Green Belt theoriecertificaat. Wanneer je een project succesvol hebt uitgevoerd behaal je programmacertificaat of praktijkcertificaat. Hieronder kun je zien dat de investering voor een programmacertificaat hoger zijn dan voor een theoriecertificaat, omdat je dan projectbegeleiding krijgt van een black belt.

Green Belt opleidingen 4

E-learning of klassikaal?

Tot slot kun je ook nog kiezen of je de LeanSixSigma Green Belt-opleiding klassikaal of via e-learning wilt volgen. Het zal je niet verbazen dat de investering in euro’s bij de e-learning variant lager zijn dan de klassikale variant, omdat er geen docent voor een groep staat en er geen ruimte gehuurd hoeft te worden. De e-learning moet echter wel ontwikkeld worden en gehost worden. Skoledo heeft ervoor gekozen om de e-learning variant aan te bieden. Organisaties kunnen altijd contact opnemen met Skoledo om ook de mogelijkheden van in-company bijeenkomsten te bespreken. Skoledo houdt dan praktijkgerichte bijeenkomsten zonder power points. Hieronder kun je zien dat de e-learning varianten van de Green Belt opleiding aanzienlijk goedkoper zijn, maar dat is niet de reden om voor Skoledo te kiezen. De redenen om voor Skoledo te kiezen is om leuke, goede e-learning te volgen waardoor je effectief, efficiënt en met plezier leert op de plaats die jij wilt op het tijdstip dat jij wilt. Realiseer je wel dat je geen “live” contact hebt met studiegenoten, dat is weer een pluspunt van klassikaal onderwijs. Bij Skoledo bieden we wel de mogelijkheid om in een groep digitaal contact te zoeken met studiegenoten. Tevens kun je skypen met een docent wanneer je het programmacertificaat wilt behalen.

Green Belt opleidingen 5

Vragen?

– Heb je nog vragen? Laat ons contact met je opnemen! Klik HIER!
– Lees HIER meer over de ervaringen van deelnemers op de Green Belt van Skoledo.

SKOLEDO_BEELDMERK_goud