Lean Management thuisstudie online

De e-learning Lean Management (Advanced Degree) is nieuw bij Skoledo! Deze online thuisstudie stelt je in staat om voordelen van het toepassen van Lean Management binnen organisaties te herkennen. Je begrijpt de pijlers van de Lean-filosofie en kent de stappen van de Lean-methode. Het geeft je een beter inzicht in verspillingen en knelpunten binnen bedrijfsprocessen. Je bent in staat om een Lean verbetertraject op te zetten en uit te voeren. Hierbij leer je hoe je doelstellingen formuleert voor processen en hoe je die vervolgens kunt analyseren en verbeteren. Je kent verschillende verbetermethoden, zoals PDCA, DMAIC, Kaizen en Kata, maar vooral weet je ook dat die methoden alleen effectief zullen zijn wanneer de mens in de organisatie ook echt ervoor wil gaan.

Leren is doen!
We maken gebruik van moderne didactische principes gericht op toepassing. Je leert immers door waarneming, doen en feedback krijgen. Deze online Lean Management e-learning sluit aan bij de praktijk door veel voorbeelden van toepassingen te tonen binnen diverse organisaties. Het zet je aan het denken over wat je nu doet en hoe het met de principes van Lean nog veel beter kan. De video’s leggen veel uit en de oefeningen en toetsvragen maken dat je de stof écht gaat begrijpen.

Voor wie?
Je wilt deze e-learning volgen omdat je wilt begrijpen waarom organisaties met Lean Management willen werken en wat dat precies inhoudt. Je wilt een Lean-verbetertraject in een organisatie kunnen uitvoeren en een Lean cultuur kunnen creëren.

Leerdoelen
Aan het einde van deze e-learning ken je de Lean Management filosofie en de Lean Methode: Waarde, Waardestroom, Flow, Pull en Continue Verbetering. Tevens leer je een Lean verbetertraject op te zetten en uit te voeren, waarin je de stappen Initiatie, Analyse, Verbeteren, Borgen doorloopt. Je beheerst vele Lean tools die daarbij gebruikt kunnen worden, zoals VOC, CTQ, Kano-model, SIPOC, VSM, 7 Wastes, 5xWhy, Visgraatdiagram, Gap-analyse, TOC, 5S, Kanban, Poka Yoke en nog veel meer. 

Wat krijg je?
De Lean Management (Advanced Degree) opleiding bestaat uit:
– 2 inhoudelijke modules, een introductiemodule en een afrondingsmodule
– circa 60 les-units
– circa 115 embedded video’s
– circa 275 toetsvragen
– circa 35 oefeningen
– eindexamen
– digitaal certificaat

Hieronder zie je de inhoud van de de twee inhoudelijke modules.

Studiebelasting
We verwachten dat je ongeveer circa 18 studie-uren dient te besteden aan deze e-learning. Dit is een gemiddelde. Het werkelijk aantal studie-uren dat je eraan besteed is afhankelijk van je voorkennis, of je alle “ins & outs” wilt weten en hoeveel tijd je aan oefeningen wilt besteden.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis nodig om deze opleiding te volgen. Het hebben van kennis over bedrijfsprocessen en statistiek is een pré.

 Do you speak English?
In deze e-learning wordt gebruik gemaakt van Engelstalige video’s, die via YouTube zijn geëmbed. Hierin zie je voorbeelden van lesstof in de praktijk en komen experts aan het woord, die lesstof uitleggen. Om deze video’s te begrijpen, is een beheersing van Engelse luistervaardigheid op havoniveau vereist, oftewel B2/3F-niveau.

Certificering
Je behaalt Lean Management Advanced Degree certificaat van Skoledo wanneer je het examen voldoende hebt gemaakt. Je moet 40 meerkeuzevragen beantwoorden, waarvan je minimaal 28 vragen goed moet beantwoorden. Je ontvangt een digitaal certificaat.

Gemaakt door
De opleiding is gemaakt door docenten die al jaren trainingen verzorgen op het gebied van Lean Management en projecten doen bij organisaties. Alle ervaring is aangewend om een e-learning te maken die praktisch, leuk en uitdagend is. Je gaat op een Lean-manier naar de wereld kijken! Leren te zien is namelijk de eerste stap richting actie.

Inschrijven?
Klik HIER om je in te schrijven voor deze online Lean Management opleiding.

In company!?
Skoledo biedt deze opleiding ook in company aan, met of zonder bijeenkomsten. Voor meer informatie, zie in company.