Kristalheldere financiële overzichten

Financiële overzichten staan vol met begrippen. Bekijk de volgende begrippen eens:

  • Activa;
  • Vaste activa;
  • Vlottende activa;
  • Passiva;
  • Eigen vermogen;
  • Vreemd vermogen.

Natuurlijk worden er in financiële overzichten nog veel meer begrippen voor waarvan de definitie vaag of discutabel is. Toch is het van belang om deze begrippen helder te krijgen om financiële overzichten te kunnen begrijpen. Vind jij het lastig om financiële overzichten te lezen? Schuif jij wel eens aan bij een vergadering waar de cijfers van jouw organisatie worden besproken, maar je snapt er geen hout van?  Dan hebben we goed nieuws! Enige tijd geleden hebben wij namelijk op skoledo.com een nieuwe e-learning geplaatst, Kristalhelder Financieel Management.

In deze nieuwe e-learning leren we jou, in gewone taal, hoe je financiële overzichten leest en hoe je op basis van deze overzichten sturing geeft aan jouw organisatie. Na het volgen van deze e-learning zijn financiële overzicht kristalhelder voor jou. Je snapt eindelijk hoe de organisatie er financieel voor staat en hoe je beslissingen kunt maken op basis van financiële cijfers.

Voor wie hebben wij deze e-learning ontwikkeld?

  • Iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor een bedrijfsvoering;
  • Iedereen die wil weten of zijn organisatie geld verdient, winst maakt, financieel goed presteert en goed gefinancierd is;
  • Iedereen die eindelijk eens de financiële stukken van zijn organisatie (zoals bijvoorbeeld de balans en de winst-en-verliesrekening) eens echt wil begrijpen;
  • Specifiek voor (Post) hbo en Bachelor studenten (hbo/wo).

Bij Skoledo geloven we erin dat je leert door te doen! Daarom zit ook ons e-learning Kristalhelder Financieel Management vol met oefeningen en toetsvragen. Als je de e-learning hebt afgerond heb je meer dan 40 oefeningen gedaan en meer dan 300 toetsvragen beantwoord. Je toetst dus direct of je de geleerde stof daadwerkelijk begrijpt! Daarnaast hebben we meer dan 40 video’s geëmbed ter verduidelijking van de lesstof.

We verwachten dat je ongeveer 25 uren bezig bent met de e-learning. Dit is afhankelijk van je voorkennis en hoeveel tijd je zelf besteedt aan oefeningen. Hieronder zie je de inhoud van de e-learning Kristalhelder Financieel Management.

Deze e-learning is gemaakt door Leo van der Heem, in samenwerking met Skoledo. Jarenlang hebben de ontwikkelaars van deze e-learning trainingen verzorgd op het gebied van Financieel Management. Daarnaast hebben ze vele projecten gedaan binnen organisaties. Leo van Heem heeft het HeemHemmen systeem ontwikkeld om financiële overzichten kristalhelder te maken. Alle ervaringen zijn gebruikt om deze e-learning praktisch, leuk en uitdagend te maken. Je gaat op een hele andere manier naar de wereld van Financieel Management kijken!

Wacht niet langer, Schrijf je vandaag nog in voor de e-learning Kristalhelder Financieel Management!