“Ik had de juiste motivatie om de Black Belt te halen”

Met praktisch elke e-learning op zak is Bert Koppenol een particuliere grootgebruiker van Skoledo. “Ik zelf heb er veel aan gehad én daarnaast is een Lean Six Sigma Black Belt ook voor de buitenwereld een belangrijk certificaat.”

“Na mijn MTS-opleidingen Werktuigbouw en Energietechniek ben ik gaan werken als onderhoudsmonteur. Daarna heb ik me verder geschoold, met als hoogtepunten de diploma’s Post HBO Maintenance en Management Hogeschool Utrecht en een Lean Six Sigma Black Belt certificaat bij Skoledo. Bij mijn vorige werkgever, een filterfabrikant, ben ik doorgegroeid tot maintenance manager en later tot proces engineer Europe, maar dat bedrijf sloot helaas onze locatie in Emmen. De scholingsvergoeding bood mij de kans me te oriënteren op relevante opleidingen. Mijn leidinggevende was Master Black Belt, waardoor ik al op de hoogte was van alle tools binnen deze filosofie. Veel kennis had ik dus al in huis, maar je laat het écht zien met een certificaat. Ik merk dat de buitenwereld veel waarde hecht aan dat papiertje.”

“Combinatie van tekst, filmpje en opdracht spreekt aan”
“Op internet vond ik Skoledo, en vooral de gratis proefversies haalde me over. Het gebruiksgemak van de White Belt gaf de doorslag om ook de andere learnings, waaronder de Yellow, Green en Black Belt, te volgen. Vooral de combinatie tekst, filmpje en opdracht spreekt me aan; de mix van lezen, zien en oefenen brengt het juiste gevoel naar boven, waardoor je steeds verder wilt. De meeste learnings van Skoledo heb ik inmiddels gedaan en gehaald. Mijn voordeel was dat ik door de wisseling van werk de tijd had om voor de learnings te gaan zitten. Maar ik had ook de motivatie om het te halen bij het zoeken naar een nieuwe baan. En met de ervaring die ik bij veel bedrijven heb opgedaan, sloot mijn kennis goed aan bij de lesstof. Het was prima te doen, maar naast een volledige baan is het pittig. Ik kan me daarom voorstellen dat je de Green Belt en Black Belt in stukjes opknipt om het bijvoorbeeld ook voor monteurs, operators en leidinggevenden binnen een specifiek aandachtsgebied praktisch mogelijk te maken.”

“Skoledo-kennis neem ik mee naar nieuwe baan”
“Zelf heb ik alleen de Scrum nog niet af, omdat ik net gestart ben met mijn nieuwe baan. Bij een bekend beschuitfabrikant in Almelo ben ik in 2020 begonnen als maintenance engineer, inmiddels ben ik teamleider. Vanuit die rol werk ik ook met verbeterteams op basis van feiten om het proces, het equipment nog optimaler te laten verlopen. Ook hier is – rekening houdend met de strenge voedselregels – wel wat te behalen, of het nu in preventief onderhoud zit, of in het sneller maken van productielijnen of in het overbrengen van kennis. Ik kan mijn werkervaring en de kennis vanuit de learnings van Skoledo hier prima in kwijt.”