HBO Lean Event Impact

Gisteren, woensdag 18 september, vond het jaarlijkse Lean Event HBO Impact plaats. Het was een boeiend symposium waar hbo-studenten van diverse Hogescholen streden om ‘het beste Lean verbeterproject’. Ook studenten van de Hanzehogeschool Groningen, die als onderdeel van hun curriculum op Skoledo de online training Lean Six Sigma Green Belt hebben gevolgd, waren hiervoor genomineerd! 

Waardevolle Lean (Six Sigma) projecten
Tijdens Impact 2019 hebben studenten getoond welke impact zij hebben gehad bij bedrijven waar zijn een Lean (Six Sigma) verbeterproject hebben uitgevoerd. In acht presentaties hebben ze uit de doeken gedaan welke problemen ze hebben aangepakt, hoe ze die hebben geanalyseerd op opgelost. Deze top-studenten hebben mooie resultaten behaald, zoals:
– Het verkorten van doorlooptijden van WMO-maatwerkplannen bij een gemeente;
– Middels een MSA en DOE werken aan vermindering van RVS-buizen;
– Het verkorten van doorlooptijden in bepaalde productiepaden;
– Het verminderen van verspillingen bij de assemblage van mengventielen;
– Het verminderen van rework op de afdeling Verhuurwasserij.

En de winnaar is……..?
De genomineerde studenten studeren aan NHL Stenden, Fontys, Avans, Windesheim en de Hanzehogeschool Groningen. Allemaal toppers die een oorkonde voor hun nominatie overhandigd kregen uit handen van de dagvoorzitter. De studenten van NHL Stenden hebben volgens het aanwezige publiek “het beste HBO-Lean project 2019” uitgevoerd. De titel van hun presentie? Wat was overwas voordat overwas wasgoed was? Aan de winnaars werd een geldprijs van 500 euro uitgereikt. Een mooie afsluiting van een boeiend event!

Skoledo werkt samen met diverse Hogescholen: blended learning
Inmiddels zijn diverse e-learnings van Skoledo opgenomen in het curriculum van Hogescholen. Wil je daar meer over lezen? Klik dan op onderstaande link!

https://www.skoledo.com/samenwerken/