student met laptop op bureau

Green Belt in vrije tijd

Antoinette was werkzaam als kwaliteitsfunctionaris in de zorg- en welzijnbranche. Tot ze vorig jaar zonder werk kwam te zitten. Ze maakte van de nood een deugd begon online een cursus Lean Six Sigma Green Belt! Lees hier het hele verhaal van Antoinette Fijen.

Begonnen met Procesmanagement

‘Vijf jaar geleden kwam ik contact met Gosse van Skoledo. Hij was docent op Hogeschool Windesheim, waar ik destijds een cursus Procesmanagement volgde. Die cursus werd gegeven door Gosse en hij dat deed met veel enthousiasme. Dat heeft me gemotiveerd tijdens de cursus!’

Populair thema

Tegenwoordig is Lean een populair thema waar veel mee gewerkt wordt. Ook in de Zorg worden veel processen onder de loep genomen. Er wordt gekeken hoe het werk efficiënt en beter kan. ‘Vanaf september stopte mijn werk en ben ik op zoek naar een baan. Ik wilde de tijd die vrij kwam goed gebruiken en besloot me verder te verdiepen in het onderwerp Lean. Voornamelijk omdat het goed aansluit bij het werk dat ik zoek en omdat het onderwerp me enorm aansprak. Via Skoledo heb ik op deze manier mijn Green Belt certificaat behaald!’

100% inzet!

Gosse vertelt dat Antoinette de Green Belt op een voortreffelijke wijze heeft gevolgd. ‘Hoge scores op haar toetsen, examen en haar project. Je ziet dat ze echt de tijd heeft genomen om het te leren maar ook zich volledig heeft ingezet om dit certificaat te behalen.’

Ik kon toch praktijkkennis opdoen!

‘Omdat ik geen werk had, heb ik het traject op mijn eigen initiatief gedaan. Ik wilde naast theorie ook ervaring opdoen in de praktijk en binnen dit traject is dat ook noodzakelijk. Echter, zonder werk geen praktijkcase… Niets is minder waar. Gosse heeft me hierin geholpen en heeft ervoor gezorgd dat ik een interessante case kreeg waar ik direct mee aan de slag kon.’

‘Skoledo biedt een mooie en snelle manier om aan de slag te gaan. Je kunt je eigen tempo bepalen en bent niet afhankelijk van lessen of leraren. Vooral als je in een periode veel tijd hebt, is het enorm handig om deze e-learningcurses te doen! Lean Six Sigma laat je kennis maken met een aantal tools die daarin handig zijn en je ondersteunen. Als kwaliteitsfunctionaris is dit waardevolle informatie die ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. Tegelijkertijd is het een training voor procesmatig denken. Een Lean Six Sigma project bestaat altijd uit dezelfde stappen en door middel van cases laat Skoledo je uitvoerig kennis maken met al deze stappen.’

‘Het enige nadeel aan de training is dat je het toch in je eentje moet uitzoeken. Met name onderwerpen die je moeilijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan statistiek. Als je iets niet snapt, is er niemand die het even persoonlijk en mondeling kan uitleggen. In dat geval moet je jezelf toch zien te redden en een computer helpt je hierin niet altijd verder. Dat is eigenlijk het enige minpunt aan online leren. Skoledo verhelpt dat deel wel, door de praktijkopdrachten. Hierdoor moet je uiteindelijk alles in de praktijk brengen, waardoor je direct merkt of je het snapt of niet!’

Quote

‘Naast een snelle manier van leren, was de cursus ook niet duur. Andere Green Belt cursussen zijn veel duurder.’

Benieuwd naar onze opleidingen?

Ben je benieuwd naar onze Lean Six Sigma opleidingen zoals onze Green Belt, Black Belt of Yellow Belt opleiding? Bekijk dan alle Lean Six Sigma opleidingen of  één van onze andere opleidingen?