e-learning op HBO: blended Yellow Belt een groot succes op de HvA

De opleiding Bedrijfseconomie van de HvA (Hogeschool van Amsterdam) streeft continu naar verbetering op basis van ontwikkelingen en feedback van stakeholders. Een belangrijke ontwikkeling de laatste jaren is dat veel studenten tijdens hun afstudeerstage bij een bedrijf te maken krijgen met Lean Six Sigma. Programmamanager Arjen van den Akker en Onderwijscoördinator Piet Hein Sluiter hebben daarom, samen met hun docententeam, besloten om Lean Six Sigma op te nemen in het curriculum.

img_6198

De Yellow Belt certificaten werden feestelijk uitgereikt op de HvA!

Groot succes!
Studenten hebben de e-learning Lean Six Sigma Yellow Belt gevolgd op Skoledo in combinatie met colleges op de HvA. Echt Blended Learning derhalve! Studenten die meer dan 70% van de examenvragen goed hebben beantwoord zijn Yellow Belt gecertificeerd. Gelukkig is dat een groot aantal studenten gelukt. Ze hebben de e-learning op Skoledo gevolgd wanneer, waar en op welke plek ze wilden. Flexibilisering van het onderwijs komt hiermee in praktijk. Toch bleek uit het dataverkeer op Skoledo.com dat een groot aantal studenten de avond voor het geplande examen op de HvA nog druk aan de slag was met de e-learning 🙂 De studenten hebben de e-learning gemiddeld met een 8 gewaardeerd. Docenten die stages begeleiden geven aan dat stagebedrijven studenten met een Yellow Belt ook bewust werven en selecteren voor een stageplek!.

img_6195

Deeltijdstudenten maken in het computerlokaal van de HvA digitaal het Yellow Belt examen.

Evaluaties
Zowel Skoledo als wel de HvA willen de opleiding continu blijven verbeteren. Daarom hebben we op veel momenten feedback gevraagd aan studenten. Deze feedback heeft ervoor gezorgd dat we hebben besloten om de klassikale bijeenkomsten aan te passen, tevens zijn stukken lesstof op Skoledo.com verbeterd. Hieronder lees je een impressie van de feedback die we hebben mogen ontvangen:

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Nathalie: Ik vind elke module goed uitgelegd. Bij de laatste module werden steeds meer vragen herhaalt uit de vorige modules zodat je die stof minder snel vergeet. Fijne manier van leren op deze manier!
SKOLEDO_BEELDMERK_icon Hasret: alles werd duidelijk uitgelegd
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Arco: de e-learning werd zeer prettig en is prima te volgen
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Sefa: het is leerzaam
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Michelle: je krijgt een duidelijk beeld van wat lean management is en wat uiteindelijk leansixsigma is
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Terry: Veel geleerd door oefenen van vragen en feedback die je krijgt. De toets op het eind is ook handig. jammer dat er een maximum van 2 zit aan de eindtoets.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Umit: zeer leerzaam en duidelijk!
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Josephine: Leuke en duidelijke manier van uitleg geven. Filmpjes hielpen er ook bij om een duidelijk beeld te krijgen op een leuke manier!
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Gijs: de informatie is duidelijk en de ondersteunende video’s verduidelijken de informatie als het nog niet duidelijk genoeg was. en de testjes aan het eind van de units helpen je de stof te onthouden
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Mehmet: goede opleiding omdat dit een prachtige systeem is waar je direct na de theorie op getoetst wordt.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Zoë: Het zijn duidelijke modules, ik vind het prettig om met tekst en filmpjes te werken, al hadden sommige units wel veel filmpjes. Er was er zelfs één met zeven filmpjes… Dat kost heel veel tijd. Aan het einde kun je jezelf testen of je de informatie hebt opgeslagen, dat vind ik zelf erg prettig. Ook staat er uitleg bij, waarom dát het juiste antwoord is. Ik vind het fijn om dat nog een keer te lezen zodat ik het echt opgeslagen heb.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Nina: Goede afwisseling tussen tekst en video’s. Super handig dat ieder onderdeeltje wordt afgerond met een aantal vragen, zo breng je gelijk de kennis in de praktijk. Niet ieder filmpje had toegevoegde waarde.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Umit: zeer duidelijk en overzichtelijk.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Tessa: omdat ik het heel goed vindt dat de tekst wordt afgewisseld met filmpjes tussendoor, ook de opdrachten die je zelf moet doen tussendoor zijn goed en leer je veel van. Met elke unit leer ik weer iets.
SKOLEDO_BEELDMERK_icon 
Michael: Het is een prettige omgeving om in te leren, met niet al te veel grote lappen tekst. Het heeft duidelijke voorbeelden en de tussentijdse vragen zijn erg prettig.

Natuurlijk hebben we de evaluaties van de opleiding ook gevisualiseerd. Het is immers een Lean Six Sigma opleiding. Het histogram van de evaluaties is hieronder opgenomen.

Histogram Evaluaties Yellow Belt

Meer weten?
Wil je meer weten over de Yellow Belt e-learning? Klik dan HIER. Of neem HIER contact op met Skoledo.

SKOLEDO_BEELDMERK_goud