Dirk van der Vaart rondreizen

Twee jaar geleden kreeg Dirk van der Vaart de kans om het Green Belt certificaat te behalen door een gezamenlijk aanbod van Skoledo en de Hanze Hogeschool. ‘Een kans die ik met beide handen aanpakte, ook al ging ik stage lopen in Nicaragua. Ik behaalde mijn Green Belt certificaat, studeerde af en had grote plannen!’ Benieuwd hoe de toekomst van Dirk er nu uitziet? Je leest het hier!

‘Twee jaar geleden begon ik via de Hanze Hogeschool aan mijn Green Belt certificaat. Ik liep toen stage in Nicaragua. Omdat de training online aangeboden werd, kon ik dat prima vanuit het buitenland combineren met mijn stagetraject in Nicaragua. Een erg leuke en vooral interessante cursus, die goed te combineren was met mijn schoolbezigheden. Inmiddels ben ik afgestudeerd, ben ik een jaar op reis en combineer ik deze reis samen met het theoretische traject van de ‘Green to Black Belt training’ van Skoledo.

Gestart in Panama
‘Vorig jaar heb ik met mijn vriendin een busje gekocht in Nederland en omgebouwd tot camper. Deze hebben we laten verschepen naar Panama, waar we samen aan onze reis begonnen. Ons doel is om via landen als Nicaragua, Guatemala, Belize en Mexico door de VS naar onze eindbestemming in Alaska te rijden. De planning is om hier ongeveer een jaar over te doen. Momenteel zijn we bijna ruim 7 maanden onderweg en zijn we sinds een week of 6 in de Verenigde Staten.

Alleen maar reizen?
Tijdens het reizen merkte ik dat je gedurende een dag niet alleen maar met de reis bezig bent. Zeker in het regenseizoen heb je uren in een dag over die je aan andere zaken kunt besteden. Zo besloot ik een oplossing te zoeken om mezelf uit te dagen tijdens mijn reis. Bovendien wilde ik geen jaar verspillen ten opzichte van mijn loopbaan. Toen kwam ik op het idee om een online training te gaan volgen, net als ik in Nicaragua heb gedaan. Die Green Belt training had ik online via Skoledo gevolgd, dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en contact op te nemen met Gosse en hem te vragen wat de mogelijkheden waren.’

Mijn motivatie
‘Ik ben altijd een nieuwsgierig en leergierig persoon geweest. Met deze training hoop ik een extraatje achter de hand te hebben in een toekomstig sollicitatiegesprek. Ik ben dus niet alleen een jaar op reis geweest, maar ik ben ook educatief bezig geweest. Ik hoop dat een toekomstige werkgever mijn motivatie daarachter ziet.’

Doel behalen aan het einde van onze reis
‘Aan het einde van onze reis wil ik me door de hele e-learning heen hebben gewerkt. Inmiddels zijn we in Amerika en hebben we een vaste simkaart met volledige dekking en een internetbundel. Hierdoor kan ik meer tijd kan besteden aan de training. Ik volg de lessen voornamelijk via mijn mobiel. Teksten en youtube zijn goed te doen via de telefoon, af en toe heb ik statistieke programma’s nodig om verder te kunnen dus ben ik wel aan een laptop gebonden. Maar in de VS is dat geen probleem, je hebt hier genoeg punten met WiFi dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik het ga halen aan het einde van onze reis.’

Benieuwd naar de onze opleidingen? Bekijk dan al onze Lean Six Sigma opleidingen en bekijk het aanbod. Wil je eerst gratis een training proberen? Probeer dan onze Lean Six Sigma White Belt.