De inhoud van de opleiding Kwaliteitsmanagement (HBO)

Vandaag is er een nieuwe e-learning live gegaan op Skoledo! Deze e-learning Kwaliteitsmanagement (HBO) maakt jou expert in het opzetten en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem. Je kunt kwaliteitsmodellen en -methoden inzetten om de kwaliteit van producten/ diensten en processen te beheersen en te verbeteren. Klanten stellen immers steeds hogere eisen aan de kwaliteit van producten en diensten. Om hieraan te kunnen voldoen moeten organisaties beschikken over een adequaat kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij het continu verbeteren en het documenteren centraal staan.

Modulen in opleiding Kwaliteitsmanagement (HBO)

De totale studiebelasting van deze E-learing Kwaliteitsmanagement (HBO) is circa 30 uren. Deze opleiding bestaat uit vijf inhoudelijke modules, een introductiemodule en een afrondingsmodule. Hieronder zie je de inhoud van de vijf modules.

De module ‘Wat is Wat is kwaliteitsmanagement?’ is onderverdeeld in 4 stappen. De studiebelasting van deze module is circa 2,5 uur.

De module ‘Kwaliteitsmodellen en -methoden’ is onderverdeeld in 4 stappen. De studiebelasting van deze module is circa 5 uur.


De module ‘Het gedocumenteerde kwaliteitsmanagementsysteem‘ is onderverdeeld in vier stappen. De studiebelasting van deze module is circa 10 uur.

De module ‘Evalueren van het kwaliteitsmanagementsysteem’ is onderverdeeld in 4 stappen. De studiebelasting van deze module is circa 5 uur.

De module ‘Het werken aan verbetering en verandermanagement‘ is onderverdeeld in 4 stappen. De studiebelasting van deze module is circa 5 uur.

Leerdoelen

Je leert in deze e-learning wat kwaliteitsmanagement is, hoe je een kwaliteitsmanagementsysteem opzet en onderhoudt, welke modellen & methoden je daarbij kan inzetten en hoe je medewerkers enthousiasmeert met betrekking tot kwaliteitsmanagement en continue verbetering.

check-mark-1292787_1280 je krijgt inzicht in de belangrijkste begrippen en rollen in het vakgebied kwaliteitsmanagement
check-mark-1292787_1280 je kunt een kwaliteitsmamanagementsysteem opzetten waarmee jouw organisatie doelen kan bereiken en risico’s kan managen
check-mark-1292787_1280 je kent de belangrijkste kwaliteitsmodellen en –methoden en weet hoe je die kunt toepassen
check-mark-1292787_1280 je weet wat er gedaan moet worden om een kwaliteitssysteem te certificeren of te accrediteren (ISO 9001, HKZ, NIAZ, NVAO, ISO 14001, IS0 55001, HACCP, VCA etc.)
check-mark-1292787_1280 je kunt processen en de samenhang tussen processen inzichtelijk maken voor je interne organisatie en externe kwaliteitsinstanties
check-mark-1292787_1280 je bent in staat om draagvlak te creëren bij de verbetering van kwaliteit 

Voor wie is deze Kwaliteitsmanagement (HBO) opleiding?

Deze online training is uitermate geschikt voor personen die in hun werk te maken hebben met kwaliteitsmanagement zoals kwaliteitsfunctionarissen, kwaliteitscoördinatoren, kwaliteitsmanagers, KAM-managers, QHSE-managers etc. Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen die een dergelijke functie in de toekomst wil vervullen. De vraag naar goede kwaliteitsmedewerkers en -managers neemt snel toe. Dit komt omdat steeds meer organisaties aan meer verschillende kwaliteitsnormen en -eisen willen en moeten voldoen. Deze e-learning maakt jou expert op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Inschrijven
Schrijf je HIER in voor de e-learning Kwaliteitsmanagement!