Skoledo werkt samen met NHL Stenden. Blended Learning een groot succes!

Skoledo werkt samen met de opleiding Post HBO leergang Bedrijfskunde van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). De deelnemers aan de module Proces- en Prestatiemanagement hebben de online training ‘Presteren middels processen’ op Skoledo.com gevolgd. Daarnaast verzorgde Gosse Korte in het najaar van 2017 zes colleges op de NHL. Echt Blended Learning dus! Leren wordt leuker, effectiever en efficiënter door toepassing van blended learning. Programmamanager Jappie Sietsma spreekt van een groot succes! Lees verder Skoledo werkt samen met NHL Stenden. Blended Learning een groot succes!

Skoledo sponsort PEC Zwolle in 2018!

Op fietsafstand van het PEC Zwolle stadion bevindt zich het pand van Skoledo, aan de Paxtonstraat 3p te Zwolle. Door onze Zwolse roots voelen wij ons verbonden met deze regio. Net als PEC Zwolle zijn wij ambitieus en steken we op bepaalde punten er met ‘kop en schouders’ bovenuit , ook al zijn we niet het grootste online trainingenbedrijf. Tevens heeft Skoledo, net als PEC, een landelijke uitstraling. Net als PEC geloven wij in de kracht van teamwork. Door slim samen te werken met partners bereiken we veel voor onze klanten en studenten.

Yellow Belt online training groot succes op De Haagse Hogeschool

Skoledo werkt samen met de opleiding Elektrotechniek van de Haagse Hogeschool aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Leren wordt leuker, effectiever en efficiënter door toepassing van e-learning en blended learning in het HBO. Dankzij deze unieke samenwerking hebben 53 studenten hun Lean Six Sigma Yellow Belt certificaat behaald. Docent Marten Schröder spreekt van een groot succes!

Lees verder Yellow Belt online training groot succes op De Haagse Hogeschool

Lean Six Sigma in de bouw

Ook in de Bouwbranche is Lean Six Sigma een populaire methode. Bekijk onderstaande video waarin bouwbedrijf Heijmans uitlegt waarom zij Lean Six Sigma toepassen. Heijmans heeft veel medewerkers opgeleid tot Yellow, Green en Black Belt en zij voeren binnen de organisatie DMAIC-projecten uit.

Lean principes in de Bouw
Lean bouwen wordt steeds meer geïmplementeerd omdat het besef in de bouwwereld ruimschoots aanwezig is dat de bouwketen niet optimaal functioneert. Bouwpartners optimaliseren vaak hun eigen stukje werk in een project voor hun eigen belang, het totale project verloopt daardoor vaak niet optimaal. Het implementeren van Lean in de Bouw betekent dat de principes van Lean geleefd moeten worden om prestatieverbetering te realiseren. Deze principes zijn bijvoorbeeld: Lees verder Lean Six Sigma in de bouw

Regelkaarten (Control Charts)

In onze online Lean Six Sigma Yellow BeltGreen Belt en Black Belt opleiding leer je hoe je processen kunt modelleren, analyseren en verbeteren. Hieronder staat een deel van de les-unit waarin het gebruiken van Control Charts oftewel regelkaarten wordt uitgelegd. In de Lean Six Sigma online trainingen kun je veel oefeningen doen met verschillende Lean Six Sigma tools & technieken. Tevens wordt elke les-unit afgerond met toetsvragen.

Om zicht te krijgen op de prestaties van het proces en om te beoordelen of het proces statistisch beheerst verloopt, kunnen we gebruik maken van regelkaarten, ook wel control charts genoemd. In de onderstaande video krijg je uitleg over control charts.

Lees verder Regelkaarten (Control Charts)

Lean Six Sigma Black Belt Online training

Nieuw bij Skoledo, de Lean Six Sigma Black Belt online training!

Wanneer jij je inschrijft voor de Lean Six Sigma Black Belt online training krijg je toegang tot de Green Belt e-learning. Die moet je eerst volgen. Tevens krijg je toegang tot de Greento-black belt e-learning die je daarna gaat volgen.

Lean Six Sigma Green to Black Belt opleiding

Lean Six Sigma Black Belt online training is nieuw bij Skoledo! Onze Black Belt opleiding is opgezet conform de internationale standaard ISO13053-1 en ISO13053-2.

check-mark-1292787_1280 Je kunt de e-learning volgen en een examen maken. Dan kun je het theorie-certificaat behalen.
check-mark-1292787_1280 Wanneer je het programma-certificaat wilt behalen dien je een DMAIC-project uit te voeren binnen je eigen organisatie. Je krijgt dan telefonische en digitale begeleiding van een Black Belt van Skoledo.

ISO13053: belts en rollen
De internationale standaard ISO13053 definieert de rollen van de verschillende belts in een organisatie:
– Yellow Belt
– Green Belt
– Black Belt
– Master Black Belt

Lees verder Lean Six Sigma Green to Black Belt opleiding

Lean Management via Blended Learning op Windesheim

Skoledo werkt samen met de minor ‘Vernieuwend organiseren’ van de Hogeschool Windesheim aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Leren wordt leuker, effectiever en efficiënter door toepassing van e-learning en blended learning in het HBO. Dankzij deze unieke samenwerking hebben 19 studenten hun Lean Management Advanced Degree behaald. Docenten Frank Sturrus en Peter Maas Geesteranus spreken van een groot succes! Frank Sturrus: “De student die leert via e-learning komt meer in een flow, dan leren via een boek. Het helpt hun om makkelijker door de stof heen te gaan. Daarnaast helpen de vragen om meer actief met de stof bezig te gaan.”

Lees verder Lean Management via Blended Learning op Windesheim

Centrale limietstelling

In onze online Lean Six Sigma Yellow Belt, Green Belt en Black Belt opleiding leer je hoe je processen kunt modelleren, analyseren en verbeteren. Hieronder staat een deel van de les-unit waarin de centrale limietstelling wordt uitgelegd. Dit is onderdeel van de Black Belt. In de les-units van de Black Belt kun je veel oefeningen doen met verschillende Lean Six Sigma tools. Tevens wordt elke les-unit afgerond met toetsvragen.

Wanneer je data niet-normaal verdeeld is, is dat geen ramp. Dat is eigenlijk heel normaal 🙂 Wanneer je dataset een scheve verdeling, rechthoekige verdeling of een andere verdeling heeft betekent het dat je niet gebruik mag maken van de tabel van de standaard-normale verdeling om kansen te berekenen. Of toch wel…… Bekijk onderstaande video. Daarin leer je wat de centrale limietstelling is en dat gemiddelden van steekproeven bijna altijd wel normaal-verdeeld zijn, ook al is de oorspronkelijke data niet-normaal verdeeld.

Lees verder Centrale limietstelling

een VSM maken (Lean Six Sigma)

In onze online Lean Six Sigma Yellow en Green Belt opleiding leer je hoe je processen kunt modelleren, analyseren en verbeteren. Hieronder staat een deel van de les-unit waarin de VSM centraal staat. In de les-units van de Green Belt kun je veel oefeningen doen met verschillende Lean Six Sigma tools. Tevens wordt elke les-unit afgerond met toetsvragen.

Wanneer je processen wilt analyseren is het vaak handig om processen inzichtelijk te maken. Met een VSM kun je het verloop van een proces inzichtelijk maken. VSM staat voor Value Stream Mapping, in het Nederlands kun je het best spreken over WaardeStroomAnalyse. Het is een methodiek om het proces visueel te maken en er tegelijk informatiestromen, opmerkingen en data/gegevens aan toe te voegen. Voor een object dat door een proces stroomt wordt een VSM gemaakt. Een object is bijvoorbeeld een product, patiënt, dossier, aanvraag etc. Een VSM is daarmee een logistieke procesmodellering.

Lees verder een VSM maken (Lean Six Sigma)

Lean Six Sigma Yellow, Green en Black Belt Summer Course

Wil je een Lean Six Sigma Yellow, Green of Black Belt training volgen, maar staat je agenda het niet toe om de komende maanden klassikaal een opleiding te volgen? Dan is de online summer course op Skoledo.com de ideale oplossing voor jou! Leer waar en wanneer jij wilt!

Leren is doen!
We maken gebruik van moderne didactische principes gericht op toepassing. Je leert immers door waarneming, doen en feedback krijgen. Deze online Lean Six Sigma e-learning sluit aan bij de praktijk door veel voorbeelden van toepassingen te tonen binnen diverse organisaties. Het zet je aan het denken over wat je nu doet en hoe het met de principes van Lean Six Sigma nog veel beter kan. De video’s leggen veel uit en de oefeningen en toetsvragen maken dat je de stof écht gaat begrijpen.

computer vrouw e-learning

ISO13053
Onze Lean Six Sigma opleidingen zijn opgezet conform de internationale standaard ISO13053-1 en ISO13053-2. Je behaalt het felbegeerde Yellow Belt certificaat door het examen succesvol te maken. Je behaalt het internationaal gewaardeerde Green Belt of Black Belt theorie-certificaat wanneer je het examen gehaald hebt en het volledige certificaat wanneer je ook een verbeterproject hebt gedaan.

 • Yellow Beltcirca 18-20 studie-uren
 • Green Belt: circa 40-50 studie-uren
 • Black Belt: circa 80-100 studie-uren

Gemaakt door
De opleidingen zijn gemaakt door docenten die al jaren trainingen verzorgen op het gebied van Lean Six Sigma en projecten doen bij organisaties. Alle ervaring is aangewend om een e-learning te maken die praktisch, leuk en uitdagend is. Je gaat op een Lean6Sigma manier naar de wereld kijken! Leren te zien is namelijk de eerste stap richting actie.

Meer informatie?
Klik HIER voor meer informatie over de Yellow Belt of Green Belt. De Black Belt komt in augustus 2017 online beschikbaar.

SIPOC maken

In onze online Lean Six Sigma Green Belt opleiding leer je hoe je processen kunt modelleren, analyseren en verbeteren. Hieronder staat een deel van de les-unit waarin de SIPOC centraal staat. In de les-units van de Green Belt kun je veel oefeningen doen met verschillende Lean Six Sigma tools. Tevens wordt elke les-unit afgerond met toetsvragen.

Je kunt een SIPOC maken om het proces op hoofdlijnen, in 4 tot 8 processtappen, te modelleren. Een SIPOC? Ja SIPOC, een acroniem voor Supplier, Input, Proces, Output, Customer. Een SIPOC is een instrument voor het creëren van een schematisch overzicht van processtappen, de invoer die daarvoor gebruikt wordt en de uitvoer die dit oplevert.

Hieronder staat een SIPOC van het vouwen van een vliegtuig.

Lees verder SIPOC maken

MSA: Gauge R&R continue data

In onze online Lean Six Sigma Black Belt opleiding leer je hoe je verschillende MeestSysteemAnalyses (MSA‘s) kunt uitvoeren. Mogelijk wil jij tijdens de Measure-fase van jouw DMAIC-project de betrouwbaarheid van het meetsysteem dat jij hanteert toetsen. Hieronder staat een deel van de les-unit waarin de Gauge R&R centraal staat. In de les-units kun je veel oefeningen doen met datasets. Tevens wordt elke les-unit afgerond met toetsvragen.

Wanneer je data gaat meten, continue data genoemd, kun je eerst testen of je een betrouwbaar en nauwkeurig meetsysteem hebt. Je kunt namelijk een Gauge R&R doen. Gage R&R of Gauge R&R (Gage/Gauge is Engels voor meetinstrument) is een techniek voor het beoordelen van de herhaalbaarheid en reproduceerbaarheid van het meetsysteem. Het bevestigt hoeveel het meetsysteem aan gemeten procesvariatie bijdraagt.

Lees verder MSA: Gauge R&R continue data

MSA: Attribute Agreement Analysis (A.A.A.)

In onze online Lean Six Sigma Black Belt opleiding leer je hoe je verschillende MeesSysteemAnalyses (MSA‘s) kunt uitvoeren. Mogelijk wil jij tijdens de Measure-fase van jouw DMAIC-project de betrouwbaarheid van het meetsysteem dat jij hanteert toetsen. Hieronder staat een deel van de les-unit waarin de Attribute Agreement Analysis (A.A.A.) centraal staat. In de les-units kun je veel oefeningen doen met datasets. Tevens wordt elke les-unit afgerond met toetsvragen.

Met de Attribute Agreement Analysis (A.A.A.), bijvoorbeeld de Kappa-test, kun je de betrouwbaarheid van je meetsysteem vaststellen in een situatie waarin kwalitatieve (attributieve) data verzameld en geteld wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer twee docenten (Gosse en Maarten) een scriptie moeten goedkeuren of afkeuren. Wil je toetsen of de meting voor goedkeuren of afkeuren betrouwbaar is, kun je de Kappa-methode gebruiken.

Voorbeeld 1
Hieronder staat een voorbeeld van een situatie waarin 25 verschillende gesneden platen goed of fout gekeurd zijn door een inspecteur. Uiteindelijk zijn er dan per plaat vier mogelijkheden:

 1. beide inspecteurs keuren de plaat goed;
 2. beide inspecteurs keuren de plaat af;
 3. inspecteur 1 keurt het goed maar 2 keurt het af;
 4. inspecteur 1 keurt het af maar 2 keurt het goed;

Lees verder MSA: Attribute Agreement Analysis (A.A.A.)

Technische Bedrijfskunde studenten van de HvA behalen de Green Belt (Theorie)

Skoledo werkt samen met de opleiding Technische Bedrijfskunde van de HvA aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Leren wordt leuker, effectiever en efficiënter door toepassing van e-learning en blended learning in het HBO. Dankzij deze unieke samenwerking hebben 32 studenten hun Green Belt (Theorie) certificaat behaald. Docent Technische Bedrijfskunde Hans Siebring spreekt van een groot succes!

Lees verder Technische Bedrijfskunde studenten van de HvA behalen de Green Belt (Theorie)

Lean Management thuisstudie online

De e-learning Lean Management (Advanced Degree) is nieuw bij Skoledo! Deze online thuisstudie stelt je in staat om voordelen van het toepassen van Lean Management binnen organisaties te herkennen. Je begrijpt de pijlers van de Lean-filosofie en kent de stappen van de Lean-methode. Het geeft je een beter inzicht in verspillingen en knelpunten binnen bedrijfsprocessen. Je bent in staat om een Lean verbetertraject op te zetten en uit te voeren. Hierbij leer je hoe je doelstellingen formuleert voor processen en hoe je die vervolgens kunt analyseren en verbeteren. Je kent verschillende verbetermethoden, zoals PDCA, DMAIC, Kaizen en Kata, maar vooral weet je ook dat die methoden alleen effectief zullen zijn wanneer de mens in de organisatie ook echt ervoor wil gaan.

Lees verder Lean Management thuisstudie online

UWV scholingsvoucher voor een lean six sigma opleiding gebruiken

Werkzoekende via het UWV? Met de UWV scholingsvoucher kun je ook een Lean Six Sigma opleiding bij ons volgen waardoor kansen op werk vergroot worden. Voor meer informatie, klik HIER.  Met enige regelmaat ontvangen wij verzoeken van cursisten om scholingsvouchers in te vullen. Logisch ook, want met onze Lean Six Sigma opleidingen heb je een hoogwaardige opleiding die goed aansluit op de behoeften in de arbeidsmarkt.

Lees verder UWV scholingsvoucher voor een lean six sigma opleiding gebruiken

Online Lean Management opleiding: nieuwe e-learning Lean op Skoledo

In november is de online opleiding Lean Management (Novice Degree) ‘live gegaan’ op Skoledo. In deze e-learning Lean leer je wat Waarde voor de klant is, wat de Waardestroom is (zie onderstaande foto) en welke verspillingen er zijn. Tevens komen tools om flow, pull en continue verbetering te realiseren aan bod.

vsm voorbeeld Lees verder Online Lean Management opleiding: nieuwe e-learning Lean op Skoledo

e-learning op HBO: blended Yellow Belt een groot succes op de HvA

De opleiding Bedrijfseconomie van de HvA (Hogeschool van Amsterdam) streeft continu naar verbetering op basis van ontwikkelingen en feedback van stakeholders. Een belangrijke ontwikkeling de laatste jaren is dat veel studenten tijdens hun afstudeerstage bij een bedrijf te maken krijgen met Lean Six Sigma. Programmamanager Arjen van den Akker en Onderwijscoördinator Piet Hein Sluiter hebben daarom, samen met hun docententeam, besloten om Lean Six Sigma op te nemen in het curriculum.

img_6198

De Yellow Belt certificaten werden feestelijk uitgereikt op de HvA!

Lees verder e-learning op HBO: blended Yellow Belt een groot succes op de HvA

Online Scrum e-learning

Nieuw op Skoledo is de Scrum Assesmenttraining PSM 1. Deze e-learing is ontwikkeld door onze partner Priom. Priom helpt organisaties stratelogo-priom-priomgisch wendbaar (Agile) te worden en zo te overleven in een veranderende wereld!

Waarom deze Assesmenttraining?
Je gaat binnenkort het assessment afleggen voor certificering van Professional Scrum Master en wilt natuurlijk in één keer slagen! Deze assessment training Professional Scrum Master zal je daarbij helpen. Maak de 80 multiple choice examenvragen, die in vier toetsen van twintig vragen worden aangeboden. Je krijgt steeds feedback per vraag waarom die goed of fout beantwoord is. De toetsvragen met feedback maken dat je de stof écht gaat begrijpen. Zo ben je optimaal voorbereid op het assessment van de certificerende instanties! Lees verder Online Scrum e-learning

zelf online opleidingen/ trainingen maken?

blog-793047_1920

Online opleidingen en trainingen. Het is een groeimarkt. Steeds meer mensen en organisaties volgen online opleidingen wel of niet gecombineerd met bijeenkomsten, zogenaamd blended learning. Waarom?

check-mark-1292787_1280 Online, dus leren wanneer het uitkomt
check-mark-1292787_1280 
Geen reistijd
check-mark-1292787_1280 
Leren in eigen tempo
check-mark-1292787_1280 Leren waar jij wil!
check-mark-1292787_1280 Onderwerpen kunnen herhalen en terugkijken
check-mark-1292787_1280 Vooruitgang dankzij intaketoets, tussentoetsen en eindtoets!
check-mark-1292787_1280 Goedkoper dan klassikaal leren
check-mark-1292787_1280 Fun! Lees verder zelf online opleidingen/ trainingen maken?

Green Belt InCompany: online opleiding én bijeenkomsten

IMG_3173

Skoledo heeft negen medewerkers van de Hanze mogen opleiden tot Green Belt. Het betrof een InCompany-traject. De deelnemers hebben online de e-learning gevolgd, bestaande uit 7 modules met elk vele lessen. In elke les zijn teksten, video’s, oefeningen en toetsen opgenomen. Tijdens de bijeenkomsten stond de vertaling van de theorie naar de eigen praktijk centraal. Alle deelnemers hebben succesvol het Green Belt examen afgerond en een DMAIC-project uitgevoerd, welke hebben geleid tot (winst)verbetering. Lees verder Green Belt InCompany: online opleiding én bijeenkomsten

Lean Six Sigma Green Belt opleidingen

Je wilt een Lean Six Sigma Green Belt opleiding volgen en gecertificeerd worden. Maar welke opleiding kun je het beste volgen? Er zijn zoveel verschillende aanbieders met verschillende certificaten……. Laten we daar eens induiken!

desk-1148994_1920

Lean Six Sigma Green Belt Opleidingen en accreditaties

Lean Six Sigma Green Belt is geen beschermde titel. Iedereen mag die opleiding dus aanbieden, en er zijn vele goede aanbieders. Sommigen geven aan dat je bij hen het officiële Green Belt certificaat kunt behalen, maar dat officiële certificaat bestaat dus niet. Bij sommige opleidingsinstituten ontvang je bij succesvolle afronding een certificaat van dat opleidingsinstituut. Bij andere opleidingsinstituten ontvang je een certificaat van een accreditatie-instelling waar het opleidingsinstituut bij aangesloten is. Van dergelijke accreditatie-instellingen zijn er ook vele, bijvoorbeeld IASSC, ASQ, IILBC, LERC, ECQA, LSSA, APMG, Post-HBO en nog vele anderen. Skoledo heeft ervoor gekozen om de Green Belt opleiding conform de ISO-13053 op te zetten. Dit is de internationale richtlijn voor Lean Six Sigma die iedereen zou moeten hanteren. Lees verder Lean Six Sigma Green Belt opleidingen

De inhoud van de Lean Six Sigma Green Belt opleiding

Onze Green Belt opleiding is opgezet conform de internationale standaard ISO13053-1 en ISO13053-2.
check-mark-1292787_1280 Je kunt de e-learning volgen en een examen maken. Dan kun je het theorie-certificaat behalen.
check-mark-1292787_1280 Wanneer je het programma-certificaat wilt behalen dien je een DMAIC-project uit te voeren binnen je eigen organisatie. Je krijgt dan telefonische en digitale begeleiding van een Black Belt van Skoledo.

SKOLEDO_LOGO_CMYK_metonderschrift(contouren)

ISO13053: belts en rollen
De internationale standaard ISO13053 definieert de rollen van de verschillende belts in een organisatie:
– Yellow Belt
– Green Belt
– Black Belt
– Master Black Belt

Van een Green Belt wordt verwacht dat die winsten behaald zoals afgesproken in project charters en jaarplannen. De Green Belt werkt met management en medewerkers aan procesverbetering.

ISO13053 en competenties
De norm definieert tevens de minimale competenties die een belt dient te bezitting. De norm maakt per competentie onderscheidt in de niveaus:
– basis
– gevorderd
– expert

Voor een Green Belt betekent dit het volgende:
basis: bedrijfskundig inzicht, computervaardigheden, ervaring in procesverbetering, statistische skilss, statistische software skills, training skills
gevorderd: interpersoonlijke skills, presentatie skills, procesmanagement skills, prestatiemanagement skills, coaching skills
expert: klantgerichtheid, procesanalyse, probleemoplossing

ISO13053 en training voor de Green Belt
De ISO13053 heeft een ‘recommended training’ per belt vastgesteld, waarin de onderwerpen per trainingsdag of trainingsmodule zijn benoemd. De norm stelt dat de training traditioneel in een klas verzorgd kan worden, of middels e-learning. Onze opleiding betreft de moderne variant, e-learning. De Green Belt bestaat uit modules en de modules bestaan uit korte lessen (les-units). In lessen zijn teksten, figuren, video’s, oefeningen en toetsen opgenomen. Onderstaande figuren tonen per module de les-units.

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 1: wat is Lean Six Sigma: studiebelasting circa 6 uurUnit Introductie Wat is Lean Six Sigma

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 2: de Define-fase: : studiebelasting circa 6 uurUnit Introductie Define fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 3: Measure-fase: studiebelasting circa 10 uurUnit Introductie Measure fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 4: de Analyse-fase: studiebelasting circa 9 uur
Unit Introductie Analyse fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 5: de Improve-fase: studiebelasting circa 4 uur
Unit Introductie Improve fase

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 6: de Control-fase: studiebelasting circa 3 uur
Unit Introductie Control fase
SKOLEDO_BEELDMERK_icon Module 7: Proefexamen, studiebelasting circa 2 uur

Certificaat sample

Wat zeggen deelnemers over de Lean Six Sigma Green Belt?

De Green Belt opleiding wordt gemiddeld met een 8 gewaardeerd.

check-mark-1292787_1280 Erik: prima opleiding met al die vragen en oefeningen tussendoor
check-mark-1292787_1280 Rina: omdat de online modules met de toetsvragen en oefeningen een goed beeld geven over de beheersing van de theorie. Je weet als cursist op welke onderdelen je jezelf meer moet inlezen.
check-mark-1292787_1280 
Wasim: Goed uitgelegd. Leuke filmpjes. Stof van analyse fase is erg veel en pittig
check-mark-1292787_1280 
Dennis: heldere uitleg en nuttige video’s
check-mark-1292787_1280 
Eef: het is leuk!
check-mark-1292787_1280 
Anet: Goede opbouw, vragen sloten goed aan bij de daarvoor gegeven theorie. Informatieve filmpjes die theorie nog verder verhelderden.
check-mark-1292787_1280 
Jan: Opleiding is erg leuk, filmpjes voegen veel toe en vragen zijn zeer nuttig. Het bestuderen kostte wel veel meer tijd dan ik had ingeschat.
check-mark-1292787_1280 
Marloes: erg leuke manier van studeren. Er blijft veel ‘hangen’ soms zonder dat je het zelf door hebt. Dat viel me op bij het maken van de toetsen
check-mark-1292787_1280 
Jolanda: prima opleiding,! Leuke , informatieve en grappige films. Dit is een fijne manier van zelfstudie 

Natuurlijk hebben we de evaluaties van de opleiding ook gevisualiseerd. Het is immers een Lean Six Sigma opleiding. Het histogram en lijndiagram van de evaluaties zijn hieronder opgenomen.

Histogram Evaluaties Green Belt

Run Chart Evaluaties Green Belt

Klik HIER voor meer informatie over de Green Belt opleiding of voor inschrijving! Zoals je hierboven kunt zien waren er ook enkele deelnemers niet tevreden. Genoemde oorzaken zijn dat het teveel tijd kost en dat sommige onderdelen als te langdradig werden ervaren. Dankzij dergelijke feedback verbeteren wij constant onze opleiding. Want Skoledo staat voor kwaliteit en tevredenheid!

SKOLEDO_BEELDMERK_goud

Prijsbeleid Skoledo

Over Skoledo
De missie van Skoledo is: effectief leren door actieve e-learnings voor iedereen. Leer waar, wanneer en wat je wilt! Skoledo ontwikkelt tevens e-learnings in company (maatwerk).
check-mark-1292787_1280 Resultaat: jij (en je collega’s) leren te doen!
check-mark-1292787_1280 Kwaliteit: uitstekende e-learnings, zie de evaluaties
check-mark-1292787_1280 Efficiënt: geen reistijd, geen lessen waar stof wordt behandeld die je al kent
check-mark-1292787_1280 Eenvoudig en makkelijk om in te loggen en je studievoortgang te volgen

SKOLEDO_BEELDMERK_goud

Leren: kennis, inzicht en toepassing
In onze e-learning doe je veel kennis op en ontwikkel je inzichten. Ook het toepassen van deze kennis en inzichten wordt gestimuleerd. Vaardigheden (zoals het verder praktisch toepassen van kennis, verbanden leggen en standpunten innemen) worden gestimuleerd door (In-Company) bijeenkomsten, colleges en projectbegeleiding naast de e-learning. Zo doorloop je alle onderstaande leerniveaus:

SKOLEDO_BEELDMERK_icon Kennis
SKOLEDO_BEELDMERK_icon Inzicht
SKOLEDO_BEELDMERK_icon Toepassen
SKOLEDO_BEELDMERK_icon Verbanden leggen
SKOLEDO_BEELDMERK_icon Standpunten innemen

Staffelkorting en In Company
Organisaties die Skoledo-partner zijn krijgen voor hun medewerkers staffelkorting op een e-learning programma. Skoledo-partners staan vermeld op Skoleodo.com Lees verder Prijsbeleid Skoledo

Op cursus gaan achter de computer

Op cursus achter de computer? De Cobouw geeft aan dat het bijscholen van personeel op zijn kop gaat. Digitale opleidingen verdringen traditionele scholingsdagen. De ontmoetingsplaats wordt het internet. Daar wordt in een digitale klas kennis opgedaan en inzichten gestimuleerd. Scholingsdagen met een docent zullen wel deel blijven uitmaken van diverse opleidingen, maar gaan relatief minder tijd vergen. Voor meer informatie, zie: http://www.cobouw.nl/artikel/1620386-digitaal-lokaal-vervangt-trainingsdagen

SKOLEDO_LOGO_CMYK_metonderschrift(contouren)

Lean Six Sigma e-learning i.c.m. in-company bijeenkomsten

Skoledo gelooft in de ontwikkeling die de Cobouw schetst. Daarom zijn wij gestart met het aanbieden van e-learning op het gebied van Lean Six Sigma. Dit doen wij ook in combinatie met een in company leertraject. De deelnemers volgen individueel in hun eigen tempo de e-learning. In de organisatie zijn er ook enkele trainingsbijeenkomsten waarin het geleerde in de praktijk wordt gebracht, onder begeleiding van de docent. Neem gerust contact met ons op om te informeren over onze e-learning en in-company trajecten: info@skoledo.com.

De VOC en QFD

QFD en VOC: drie-letter-Lingo

Op Skoledo.com kun je Lean Six Sigma opleidingen volgen. Bij Lean Six Sigma wordt je getrakteerd op vele drieletterige afkortingen: VOC, QFD, TOC, UCL, LSL, CTQ, MSA, LCL, JIT, etc……. Eén van de tools die ingezet kan worden in het kader van procesverbetering is QFD.

Lees verder De VOC en QFD

E-learning, de slimme universiteit

Gisteravond, zondag 28 februari 2016, gaf Tegenlicht aan dat het hoger onderwijs schreeuwt om vernieuwing: digitalisering, automatisering, robotisering. Skoledo werkt met het hoger onderwijs samen om dit te realiseren. Klik hier op de link naar Tegenlicht, ‘het nieuwe studeren’:

http://www.npo.nl/vpro-tegenlicht/28-02-2016/VPWON_1246107

learn-868815_1920

Leuker, effectiever en EFFICIËNTER leren

Lees verder E-learning, de slimme universiteit

Lean Management, wat is het?

slank

Lean Management is een filosofie die zich richt op het vermeerderen van de waarde voor de klant, door het verbeteren van het processen. Lean wordt vaak gecombineerd met Six Sigma. Simpel gezegd richt Lean zich van oudsher meer op doorlooptijd (flow) en efficiency (verspilling reduceren), en Six Sigma richt zich meer op variatie reduceren (kwaliteit) en betrouwbaarheid. De letterlijke betekenis van het woord ‘LEAN’ is ‘slank’ of ‘fit’. De LEAN methodiek draait dan ook om het fit maken van bedrijfsprocessen. Lees verder Lean Management, wat is het?

Maak oefenvragen voor je Lean Six Sigma Green Belt examen!

Lean Six Sigma Green Belt Examen!? Doe je binnenkort een examen voor een Lean Six Sigma Green Belt? Dan wil je natuurlijk direct met vlag en wimpel slagen! Het maken van oefenexamens/ proefexamens zal dat zeker bevorderen. Daarom kun je bij Skoledo gratis oefenvragen maken ter voorbereiding op je Lean Six Sigma Green Belt examen. Tevens krijg je goede feedback waarom je een vraag goed of fout hebt beantwoord. Leren doe je immers door feedback te krijgen en te verwerken! Klik op onderstaande link:
– Lean Six Sigma examen oefenvragen

SKOLEDO_BEELDMERK_icon

Oefenexamen Lean Six Sigma Green Belt
Nog meer oefenen? Schrijf je dan in voor de Green Belt examentraining! Klik HIER voor meer informatie.

Gratis opleiding Lean Six Sigma White Belt

Wil jij jezelf en je organisatie versterken? Lean Six Sigma is een methode die allerlei soorten organisaties hanteren om waarde te creëren voor de klant op een efficiënte wijze. Maak kennis met Lean Six Sigma en met Skoledo. Schrijf je in voor de gratis opleiding Lean Six Sigma White Belt! Dat kan via onderstaande link:

Lean Six Sigma White Belt

SKOLEDO_BEELDMERK_icon

Lean Six Sigma White Belt

De Lean Six Sifma White Belt is een gratis opleiding. Je leert wat Lean Six Sigma is en je maakt kennis met de e-learning van Skoledo. Deze e-learning duurt 0,5 tot 1,5 uur. Je leert:

 • Het verkopen van kussentjes: wat is Lean Six Sigma?
 • Wat is lean management?
 • Lean en mean
 • 5S
 • De geschiedenis van Six Sigma
 • DMAIC
 • Belts

SKOLEDO_BEELDMERK_icon

Wat zeggen deelnemers over de Lean Six Sigma White Belt?

Lees verder Gratis opleiding Lean Six Sigma White Belt

E-learning bij Skoledo

Waarom E-learning volgen bij Skoledo?

check-mark-1292787_1280 Online, dus leren wanneer het jou uitkomt
check-mark-1292787_1280 
Geen reistijd
check-mark-1292787_1280 
Leren in jouw tempo
check-mark-1292787_1280 Zie je vooruitgang dankzij een intaketoets, tussentoetsen en eindtoets!

check-mark-1292787_1280 Ontwikkeld vanuit de praktijk en de theorie
check-mark-1292787_1280 Kwaliteit: uitstekende e-learnings, zie de evaluaties

check-mark-1292787_1280 
Enorm veel (korte) video’s, oefeningen en toetsen
check-mark-1292787_1280 
Goede feedback op oefeningen en toetsen
check-mark-1292787_1280 
Leren door te lezen, kijken, doen en feedback
check-mark-1292787_1280 
Certificering behalen

Skoledo logo 1

Lees verder E-learning bij Skoledo