Blended Learning binnen de Executive MBA

Sinds oktober 2017 wordt Blended Learning toegepast binnen de module Proces- en Prestatiemanagement van de Executive MBA van de TSM Business School. De combinatie van colleges en e-learning van Skoledo maakt het leren leuker en effectiever.

Hoe gaat Blended Learning in zijn werk op TSM Business School?
Blended Learning staat voor een combinatie van online en ‘live’ leren. In de Exective MBA passen we deze vorm toe in het vak Proces- en Prestatiemanagement. De deelnemers bereiden de colleges voor door lessen van een online training op Skoledo te volgen. Deze online lessen bestaan uit video’s, oefeningen en toetsvragen.

Docent Proces- en Prestatiemanagement Gosse Korte: “Tijdens de online lessen wordt de kloof tussen niet-weten en wel-weten gedicht. Tijdens de colleges verkleinen we vervolgens de kloof tussen weten en doen.”

Leren door doen
Een belangrijk onderdeel van de online lessen is ‘leren door doen’. Tijdens de online lessen krijgen deelnemers direct feedback op de gemaakte oefeningen en toetsvragen. Zo weten ze meteen wat ze goed en fout hebben gedaan en waar ze nog aandacht aan moeten besteden. Zo leren ze sneller en gemakkelijker, en ook nog op een plek en tijd die hen het beste uitkomt.

Executive MBA- deelnemer Els Dubbink omschrijft het als volgt: “Voor de module Proces- en Prestatiemanagement geen stoffig boek met moeilijk lopende zinnen, maar heel verfrissend een online leeromgeving. Ik vond het een hele leuke afwisseling op de boeken en papers.”

Over de Executive MBA
De Executive MBA van TSM Business School bevat een unieke combinatie van leiderschapsontwikkeling, bedrijfskundige verdieping en academische vaardigheden. Met de opgedane kennis en nieuwe inzichten ga je direct – dus al gedurende de opleiding – aan de slag in de praktijk: op jouw afdeling, in jouw organisatie. Lees hier het hele artikel over de Executive MBA