7 Deadly wastes

De offerte van een collega controleren. Het heen en weer mailen van een inkoopfactuur omdat niet duidelijk is waar deze heen moet. In de rij staan voor de printer omdat er 26 andere collega’s voor je zijn die een printopdracht hebben verstuurd. Herken je dat? Verspillingen in processen. In de meeste processen vind je verspillingen in meer of mindere mate. Maar wat zijn verspillingen en hoe herken je ze? Taiichi Ohno, de ‘vader’ van het Toyota Productie Systeem, heeft deze verspillingen voor ons gedefinieerd. In dit artikel leggen we je kort uit welke verspillingen worden onderscheiden binnen het Toyota Productie Systeem.

Muda
Wat is nu precies een verspilling? Een verspilling is alles dat geen waarde toevoegt aan een product of dienst. Het controleren van het werk dat door een ander gedaan is, is bijvoorbeeld een verspilling. Als het werk in één keer goed gedaan wordt, dan hoef je dit ook niet te controleren. Een stap voegt waarde toe wanneer:

  1. De klant bereid is voor die stap te betalen;
  2. Die stap het product of de dienst op een of andere manier fysiek verandert;
  3. Die stap in één keer goed wordt uitgevoerd.

We onderscheiden twee verschillende soorten verspillingen. Namelijk verspillingen die je gelijk uit het proces kunt verwijderen. Denk hierbij aan het heen en weer sturen van een factuur omdat niemand weet wie de budgethouder is. Een simpele oplossing is dan om van leveranciers te vragen altijd de budgethouder op de factuur te zetten. Daarnaast kennen we verspillingen die niet (direct) te verwijderen zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de overheid eist dat een bepaalde stap wordt uitgevoerd. Deze stap hoeft dan niet direct waarde toe te voegen voor de klant.

Taiichi Ohno heeft ‘7 deadly wastes’ gedefinieerd binnen het Toyota Productie Systeem. Deze verspillingen zijn gemakkelijk te onthouden als TIM WOOD. Iedere letter van TIM WOOD staat voor een verspilling die kan optreden binnen een proces. Hieronder lichten we deze verspillingen kort toe.

Transport
Dit is het heen en weer slepen van objecten omdat het proces niet handig is ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een verpleegkundige die in een ziekenhuis veel heen en weer moet lopen omdat het materiaal en het materieel niet op handige locaties is ingedeeld.

Inventory
Voorraad neemt ruimte in, je loopt kans dat voorraad incourant wordt en je hebt geld ‘vast zitten’ in voorraad. Dit is een verspilling. Denk bijvoorbeeld aan een patiënt die langer dan normaal in het ziekenhuis ligt, dit omdat de processtappen in het ziekenhuis niet goed op elkaar zijn afgestemd. Een ander voorbeeld is een inkoopfactuur die al drie weken op de stapel ligt bij de administratie.

Motion
Beweging op de werkplek omdat deze niet handig is ingericht. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je vier keer per dag naar de printer moet lopen omdat deze helemaal aan de andere kant van het kantoorpand staat. Makkelijker zou zijn om deze halverwege te zetten, zodat iedereen er snel bij kan. Of nog beter, iedereen een eigen printer op het bureau.

Waiting
Wachten is de verspilling van tijd. Je hebt bijvoorbeeld een printopdracht verstuurd, je loopt helemaal naar de andere kant van het kantoorpand en dan kom je erachter dat er 26 mensen voor je zijn. Super gezellig natuurlijk, even kletsen bij de printer met je collega’s. Maar het is zonde van de tijd, en dus een verspilling.

Overproduction
Van overproductie is sprake wanneer je meer produceert dan de klacht van je vraagt. Denk bijvoorbeeld aan het uitprinten van vier rapporten voor de klant, terwijl deze er maar twee nodig heeft. Of het drukken van 100 boeken terwijl de klantvraag maar 10 is.

Overprocessing
Overprocessing is het mooier of beter maken van een product/ dienst, terwijl de klant het allang goed vindt. Dit wordt ook wel overbewerking genoemd. Er worden dan onnodige stappen gemaakt omdat je te nauwkeurig wilt werken. Dit terwijl het voor de klant allemaal niet zo nauwkeurig hoeft.

Defects
Fouten zijn ook verspillingen. Om de fout te herstellen moet je namelijk kosten maken. Denk bijvoorbeeld aan een factuur waarop een verkeerd inkoopnummer is genoteerd. De factuur komt dan terug, moet aangepast worden en weer opnieuw verstuurd worden. Ook het uitvoeren van inspecties of controles is een verspilling die hierbij hoort.

Soms wordt er ook nog een achtste verspilling genoemd, Skills. Dit is het niet benutten van menselijk talent. Dit kan zijn omdat binnen een organisatie de mensen ‘kort worden gehouden’.

Bekijk de onderstaande video eens, kun jij alle verspillingen herkennen?

Heb jij ze allemaal gezien? Klik hier voor de uitwerking!

Wil jij nou meer weten over verspillingen en hoe je deze kunt aanpakken? Bekijk dan eens één van onze Lean of Lean Six Sigma e-learnings!

Lean Management Green belt

Lean Six Sigma Green Belt

Lean Six Sigma Black Belt